TAKKER FOR SEG: Bob Bradley ble hyllet etter det som ble hans siste hjemmekamp som Stabæk-trener da Start ble slått 3-2 1. november. Foto: Fredrik Varfjell , NTB scanpix

Bradley ferdig i Stabæk – skal ha sagt ja til Le Havre

Annan: – Bare å ønske lykke til videre

Usikkert om Skullerud er aktuell

Bob Bradley (57) leder Stabæk for siste gang mot Bodø/Glimt søndag. Amerikaneren forlenger ikke sin kontrakt med klubben. Etter det VG erfarer har amerikaneren blitt muntlig enig med Le Havre.

Publisert:

Lokalavisen Budstikka skriver om avgangen torsdag ettermiddag. Senere bekreftet også klubben det i en pressemelding.

VG har opplysninger om at fremtiden allerede er avklart. Bradley drar til Frankrike for å lede Le Havre i Ligue 2. Amerikaneren Vincent Volpe kjøpte i sommer opp 90 prosent av klubben som for øyeblikket ligger på 4. plass – seks poeng bak de to plassene som gir opprykk. Bradley skal ennå ikke ha skrevet under kontrakten.

LE HAVRE-EIER: Vincent Volpe. Foto: Richard Drew , Ap

– Vi har hele tiden visst at Bob kom til å forlate oss på et tidspunkt, og vi trodde kanskje at han skulle forlate oss før kontraktens utløp. Det har vært mange rykter og konkrete henvendelser fra andre klubber, men han har ønsket å fullføre prosjektet han startet i Stabæk. Vi ønsker han nå lykke til på veien videre - mot større ligaer og større klubber i Europa. Vi tror Bob innehar kvalitetene som behøves for å lykkes på det øverste nivået i europeisk fotball, sier sportssjef Inge André Olsen i pressemeldingen.

Annan visste ikke

– Forlater han Stabæk? Det visste jeg ikke, sier Anthony Annan når VG overbringer nyheten. Midtbaneankeret med omfattende internasjonal erfaring kom tilbake til Stabæk i september.

– Bradley er meget god trener. Jeg har allerede lært mye av ham. Det er bare ønske lykke til videre, sier Annan som selv er usikker på om han fortsetter i Stabæk etter serieavslutningen.

57-årige Bradley har hatt suksess etter at han overtok et nedrykksdømt Stabæk før 2014-sesongen, og ledet klubben til en niendeplass. Denne sesongen har utviklingen fortsatt, og denne sesongen er det allerede klart at Stabæk tar medalje. Om det blir sølv eller bronse avgjøres i den siste seriekampen.

– Når jeg kom sa jeg «We are all in this together». Gjennom to år er det slik vi har jobbet. Jeg elsker denne klubben, den har et stort hjerte og jeg håper at fundamentet for fremtiden er solid. Jeg takker spillerne, trener- og støtteapparatet, administrasjonen og mest av alt de fantastiske supporterne for en flott tid på Nadderud, sier Bradley selv.

De siste ukene har det vært mange spekulasjoner om fremtiden til amerikaneren. Blant annet Le Havre.

To trenerkandidater

– Vi har holdt på med trenerspørsmålet veldig lenge og har to-tre ordentlig gode kandidater til jobben. Bob er selvsagt en av dem. Nå er målet vårt å avklare dette i løpet av kort tid. Vi skal ikke sette en dato, men i løpet av et par uker satser vi på å få et svar. Vi kan ikke vente til julaften med dette, sa Olsen til VG etter søndagens kamp mot Start.

Bradley selv ønsket ikke å si noe om egen fremtid etter søndagens kamp – som ble hans siste hjemmekamp som Stabæk-trener.

– Jeg snakker ikke om min fremtid nå. Når sesongen er over, kan vi snakke om det.

Det er ikke kjent hvem Stabæks trenerkandidater er. Tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud har i en årrekke hatt postadresse Stabekk, men det er usikkert om han er aktuell for klubben som ifølge ham selv ligger «en liten sykkeltur» unna hjemmet.

– Dette har jeg ikke tenkt å si så mye om. Jeg er ganske lukket om hvordan ting er, sier Skullerud, som skal ha vært i samtaler med Obos-klubben Fredrikstad. Han trente i flere sesonger Stabæks naboklubb Bærum.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder