NØKKELMANN: Nicolai Næss var meget sentral i Stabæk-laget som endte på en overraskende tredjeplass sist sesong. Her jubler han etter en seier mot Mjøndalen i oktober.

NØKKELMANN: Nicolai Næss var meget sentral i Stabæk-laget som endte på en overraskende tredjeplass sist sesong. Her jubler han etter en seier mot Mjøndalen i oktober. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

Ny Stabæk-profil på vei bort

Stabæk-midtstopper Nicolai Næss (22) kan være på vei til nederlandske Heerenveen, selv om klubben har avslått et bud på den tidligere Vålerenga-spilleren.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I august ble toppscorer Adama Diomande solgt til Hull, deretter forsvant suksestrener Bob Bradley. I tillegg har spillere som Muhamed Keita, Ville Jalasto, Yassine El Ghanassy, Craig Henderson og Anthony Annan forlatt Nadderud.

Nå kan altså Næss bli nestemann for klubben som nylig ansatte skotske Billy McKinlay som trener.

VG+: Sjekk status for alle Tippeliga-klubbene

Næss kom til Stabæk i 2013-sesongen etter å ha blitt vraket i Vålerenga, og en god 2014-sesong ble altså fulgt opp av en meget god sesong i fjor der han spilte 29 av 30 Tippeliga-kamper fra start for Stabæk som endte på bronseplass.

Etter det VG erfarer har Heerenveen fulgt 22-åringen tett de siste månedene, og kom for kort tid med et bud som Stabæk skal ha avslått. Det er ventet at det blir nye forhandlinger mellom partene.

– Jeg har ikke hørt noe om Heerenveen. Jeg har kontrakt ut 2016-sesongen, så får vi se hva som skjer, sier Næss til VG.

Var ønsket av Rosenborg

Heerenveen ligger for øyeblikket på nedre halvdel av tabellen i nederlandsk æresdivisjon, og er i ferd med å gjøre sin svakeste sesong på mange år. Noe av problemet til trener Foppe de Haan er antall baklengsmål - så langt 32 på 17 kamper.

Tidligere Stabæk-spiller Morten Torsby er allerede i klubben, og nå kan altså den norske midtstopperen følge etter.

Les også: Nektet å selge Næss til Rosenborg

I fjor sommer fortalte Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen at Rosenborg hadde forsøkt å hente Næss til Lerkendal.

– Stig Inge Bjørnebye tok kontakt på telefon, men vi selger ikke billig til Rosenborg når vi jager dem selv, sa Olsen ettersom bærumsklubben på det tidspunktet kjempet om seriegullet.

PS! Næss-agent Kent Karlsen har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder