PÅ LØNNSTOPPEN: Frank Lampard og Chelsea har de desidert høyeste lønningene i Premier League. Foto: Scanpix
PÅ LØNNSTOPPEN: Frank Lampard og Chelsea har de desidert høyeste lønningene i Premier League. Foto: Scanpix

Chelsea-fansen ble bønnhørt

Vant FA-cupen etter rekordtidlig baklengsmål

FOTBALL

(VG Nett) (Everton - Chelsea 1-2) Frank Lampard og Chelsea grep årets siste tittelmulighet, men det var en Everton-spiss som ble historisk.

Publisert: Oppdatert: 30.05.09 18:29

Louis Saha brukte nemlig bare 25 sekunder på å sende Everton i ledelsen - tidenes raskeste mål i en FA-cupfinale. Men Chelsea slo tilbake og snudde kampen.

Vikar-treneren Guus Hiddink har kun tapt én fotballkamp (mot Tottenham) siden han tok over Chelsea i vår, og derfor var det logisk at også sesongen endte med en tittel for nederlenderen i hans siste kamp som Chelsea-sjef.

- Han er en stor manager og en stor mann. Dette er en perfekt avskjed for ham, og vi er henrykt over å kunne gi ham et trofé, sier Lampard til Sportinglife om Hiddinks herlige Chelsea-exit.
I følge kaptein John Terry, så fikk Hiddink en klokke fra spillerne som takk for innsatsen.

Everton-sjokk

Før lørdagens finale var Robert Chatt (Aston Villa) kreditert med tidenes raskeste mål i en engelsk cupfinale, etter 30 sekunder i 1895.

Mange husker nok også at Roberto di Matteo scoret etter 42 sekunder da Chelsea slo Middelsborough i 1997, men lørdag var det nettopp Chelsea som fikk en tidlig trøkk i trynet.

Evertons Steven Pienaar sto riktignok i offside da han la inn før Louis Sahas rekordtidlige mål, men avslutningen på volley med venstrefoten sekunder senere var det ingen diskusjon rundt.

Slo hardt tilbake

Med tanke på at det gjensto 89 minutter og 35 sekunder, så lot ikke Chelsea seg stresse. I stedet la de en klam hånd om et stadig mer tilbakepresset Everton-mannskap, og det var logisk at London-klubben utlignet i det 21. minutt.

(saken fortsetter under bildet)

Everton lå med fire mann inne foran keeper Tom Howard i mål, men problemet var at den eneste Chelsea-spilleren som sto klar til å møte innlegget fra Malouda var kraftfulle Didier Drogba.

Everton greide å reise seg igjen utover i kampen, men det var hele tiden Chelsea som førte spillet. Liverpool-klubben lå ofte på 30 meter og forsvarte seg, men så plutselig glemte de å tette igjen mellomrommet bak midtbanen.

Der fikk Frank Lampard ballen i det 72. minutt, og etter en kjapp vending skjøt han hardt med venstrebeinet. Everton-keeper Tom Howard fikk bare fingertuppene på ballen, og dermed var finalen med det rekordtidlige målet snudd i Chelseas favør.

- To år uten et trofé er for lenge. Vi har sett Manchester United og andre heve pokaler, og det er bra for oss å få vinnerfølelsen tilbake, sa John Terry til ITV etter finalen.

Kapteinen roste også matchvinner Frank Lampard:

- Det var et flott mål av Frank. Han og Ashley Cole har vært våre beste spillere denne sesongen, mener Terry.

VG Nett-leser:- Man kan si hva man vil om Chelsea, men Lampard er en fantastisk spiller.Diskutér finalen her!

Hadde linjemannen fått det med seg, ville Florent Malouda avgjort finalen definitivt. Langskuddet fra 30 meter ble aldri dømt inne, men til assistentdommerens forsvar skal det sies at det er vanskelig å være både på offsidelinjen og målstreken.

Everton kom aldri nær en utligning etter Frank Lampards 2-1-scoring.

Flest engelske FA-cuptitler:11: Manchester United
10: Arsenal
8: Tottenham
7: Aston Villa, Liverpool
6: Blackburn, Newcastle
5: The Wanderers, West Bromwich, Everton, Chelsea
4: Sheffield United, Bolton, Wolverhampton, Manchester City
3: Sheffield Wednesday, West Ham United.

Her kan du lese mer om