KNE TIL BESVÆR: Zlatan Ibrahimovic har vært strålende for Sverige i EM, særlig med tanke på trøbbelet han har hatt med dette bandasjerte kneet. Her følger han bekymret utviklingen i 2. omgang sammen med Niclas Alexandersson (til venstre) og Daniel Majstorovic. Foto: Bjørn S. Delebekk

Zlatan: - Vet ikke om jeg blir klar til Russland

INNSBRUCK (VG) Her sitter Sveriges videre EM-håp - godt bandasjert. Zlatan Ibrahimovic' deltagelse i onsdagens skjebnekamp mot Russland synes svært tvilsom.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Les også:Senket Sverige på overtid

Hans venstre kne orker snart ikke mer, og det store spørsmålet i Sverige akkurat nå er:

Klarer Zlatan en kraftanstrengelse til? Russland-møtet blir helt avgjørende for svenskenes videre skjebne. Sverige klarer seg med uavgjort.

- Det føles ikke bra nå. Vi har ikke sjekket det nærmere, vi gjør det i morgen, uttalte Zlatan i intervjusonen i går kveld.

Han så ikke bekvem ut under capsen.

Etter 2-0 over Hellas ble det spekulert i at Zlatan Ibrahimovic ville klare å være med i én av de to gjenstående gruppekampene. Det har aldri vært snakk om at han skulle spille 90 minutter. Dersom det er riktig er han ute mot Russland. Kanskje vil den svenske ledelsen spekulere i at laget kan slåss seg videre uten Zlatan.

En eventuell kvartfinale mot Nederland kommer nemlig allerede tre dager senere, og der trengs iallfall stjernespissen ...

- Det kjennes irritert. Jeg begynte å merke det allerede etter fem-ti minutter, forteller Zlatan, som - i tillegg til sin seneskade - nå sliter med en betent slimpose som gjør at kneet hovner opp ganske raskt. Det er den skaden som gjør at han får vondt.

- Hva tror du om Russland-kampen?

- Jeg har ingen anelse. Jeg kjører på for fullt, med min egen trening. Jeg håper det blir bedre dag for dag. Men jeg har hatt det sånn i tre måneder. Jeg har forsøkt å bli bedre hver eneste dag. Jeg spiller mye på vilje nå, innrømmer han.

- Kunne du spilt videre med smertestillende?

- Da hadde det blitt verre, det hadde blitt verre.

Det virker likevel som Inter-spissen er villig til å ofre det meste for Sverige i øyeblikket. I går var han i en egen klasse i en omgang. Selv i skadet tilstand herjet han med det spanske forsvaret. Råsterke Sergio Ramos ble seende ut som en juniorspiller ved siden av kjempen fra Malmö.

Ramos hadde ikke sjanse til å holde unna Zlatan da spissen rev seg løs og utlignet til 1-1 etter en drøy halvtime.

Var rystet

Spania gikk rystet av banen ved pause. Etter Fernando Torres 1-0-scoring tok Sverige over kommandoen. Sverige kunne fort ledet, men Spania ble snytt for straffe da Johan Elmander på klønete vis kastet seg inn i ryggen på David Silva like før pause.

Men der og da så Sverige best ut.

Helt til lagene kom på banen i 2. omgang, og Spania fikk se at «halve Sverige». Zlatan Ibrahimovic, var borte. Allerede fra start av så man tegningen; spanjolene hadde ikke noe å frykte lenger og begynte igjen å kontrollere kampen med sitt småspill igjen.

Spanjolene skapte ikke all verden, bortsett fra en enorm trippelsjanse, men på overtid ble svenskene overrumplet da det så ut som poenget var sikret.

- Gikk for fort

- Det føles tungt. Vi møter en av verdens beste nasjoner, vi er farligere enn dem i 1. omgang. Men i 2. omgang tar de over totalt. Målet var en stor prestasjon av Villa, men vi var to mann der og burde greid å stoppe han, mener Ibrahimovic.

- Det gikk for fort, innrømmer Petter Hansson, midtstopperen som ble fintet bort.

Den andre stopperen, Olof Mellberg, som var heltemodig i midtforsvaret, erkjenner at Sverige så ut som to forskjellige lag med og uten Zlatan.

- Vi ser jo at de andre lagene har ekstra respekt for han. Det er klart det er viktig for oss at han er med mot Russland. Men jeg tror nok ikke det var den eneste grunnen til at vi ble dårligere i 2. omgang. Jeg tror også vi var litt slitne etter all løpingen før pause, sier Mellberg til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder