Søderlund matchvinner i årets viktigste kamp for Saint-Étienne

(Saint-Étienne – Lyon 1-0) Alexander Søderlund (28) kunne ikke drømt om en bedre debut foran sine nye supportere. Han ble matchvinner mot erkerival Lyon.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er så enkelt som at ingenting henger høyere for Saint-Étienne-fansen enn å bli matchvinner i det boblende Rhône-derbyet mot den lokale erkerivalen Lyon.

– Hele byen forventer at han blir helten, hadde L'Équipe-journalist Bernard Lions fortalt VG i forkant av kampen.

Og det var nettopp det Søderlund ble. Hans klassiske spiss-scoring alene foran Lyon-keeper Anthony Lopes i det 76. minutt skaffet ham heltestatus allerede i hjemmedebuten foran Saint-Étienne-fansen. Det er mindre enn to uker siden han signerte for den franske toppklubben.

Haugalendingen feiret som en villmann foran en vegg av grønne supportere og leverte et enormt brøl mot TV-kameraet som filmet ham. Han hadde sagt at han «drømte om å score» før kampen – nå er drømmen oppfylt.

Den norske landslagsspissen, som har fått mye tyn på hjemmebane for å være for lite effektiv for Norge, skal ikke beskyldes for sjansesløsing denne gangen. Han fikk sin første målsjanse kvarteret før slutt – og scoret på den.

– Veldig morsomt

Drøye fem minutter før slutt ble han byttet ut. Da reiste hele Stade Geoffroy-Guichard seg for å hedre sin nyeste helt. Mens han satt på benken ble han raskt intervjuet av Canal + sin reporter, som ikke kan sies å ha imponerende engelskkunnskaper.

– Det var veldig morsomt for laget og for meg. Dette var et lagmål, sier en ydmyk Søderlund, eller «Sånderloond» som franskmennene uttaler det.

– Du er den beste spilleren til Saint-Étienne nå, stutrer den franske reporteren.

– Meg? Nei! Det er laget som teller, vi er et godt lag, svarer nordmannen.

Ulrik (19) om det tøffe Frankrike-livet: – Har ikke flust med venner

– Bortsett fra målet var han katastrofalt dårlig

Til tross for at han ble matchvinner, var ikke alle like overbeviste over Søderlunds innsats.

– Bortsett fra målet hans var han katastrofalt dårlig, sier Pierre Ménès, Frankrikes mest innflytelsesrike fotballekspert, på Canal + sin sending etter kampen.

1-0-seieren sender Saint-Étienne opp på femteplass i den franske ligaen, og med kun tre poeng opp til tredjeplass Angers lever drømmen om Champions League-kvalifisering i beste velgående.

Dette var Søderlunds andre kamp for Saint-Étienne. I den første, borte mot Nantes, spilte han 90 minutter uten å score til tross for tre gode målsjanser. Han ble tildelt 5/10 på børsen til sportsavisen L'Équipe.

Neste kamp for Søderlund og Saint-Étienne er i cupen mot Ajaccio på torsdag.

Alexander Søderlund har ikke besvart VGs henvendelser søndag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder