Høgmo og fotballgutta hyller Hegerberg

GULLKLOKKE-KOLLEGER: Stefan Johansen og Ada Hegerberg fikk hver sin gullklokke på Ullevaal mandag kveld. Foto: Frode Hansen VG

– Ada er en inspirasjon for hele norsk fotball

ULLEVAAL (VG) Ada Hegerberg (20) og Stefan Johansen (25) fikk Gullklokka sammen. Landslagskapteinen sier at den norske Champions League-vinneren gir inspirasjon.

Artikkelen er over tre år gammel

– Fantastisk prestasjon. Dette står det stor respekt av. Det er artig at hun ikke bare var med på å vinne Champions League, men er så sentral på laget sitt, sier Stefan Johansen, dagen etter det norske 0-3 tapet i Portugal – og fire dager etter Hegerberg vant Europas fremste trofé med sitt Lyon.

– Ut fra det jeg har fått med meg, var det helt fortjent at hun fikk prisen som årets spiller. Hun er en inspirasjon også for oss, sier Johansen.

Per-Mathias Høgmo førte de norske fotballkvinnene til OL-gull. Han er begeistret over det Hegerberg har prestert.

– Champions League-mester – det sier det meste. Hun har virkelig satt norsk fotball på kartet i en mønsterklubb på kvinnesiden.

Les også: Ada Hegerberg tok «en Solskjær»

– For oss som så Champions League-finalen på herresiden, så er det bare å håpe at vi får norske representanter også der. Det har vi hatt før, og det håper jeg vi får igjen.

GRATULERTE: Per-Mathias Høgmo har tidligere ført kvinnelandslaget til OL-gull og har et stort hjerte for jentene. Mandag gratulerte han Ada Hegerberg med Champions League-triumf. På armen har hun sin nevø Elmar. Foto: Frode Hansen VG

Høgmo var kjapt framme og gratulerte Hegerberg da herre- og kvinnelandslaget trente omtrent samtidig på Ullevaal mandag kveld:

– Dette er noe jeg snakker om mye på herresiden nå, hvor viktig det er å få spillere som oppnår store prestasjoner internasjonalt på klubbsiden. Det gjør landslagene bedre, og det er hele sirkelen: du kommer ut og synliggjør Norge, det kan komme penger tilbake til norsk fotball.

Les også: Nordlie om Hegerberg: - Ser ingen begrensninger.

– Ada er en inspirasjon for hele norsk fotball, mener landslagssjefen.

Stefan Johansen mener at Champions League kanskje er det største det er mulig å vinne i fotball.

– Dette kan Ada fortelle om til sine barn når hun blir gammel.

– Er hun Norges største fotballstjerne?

– Hehe, det er vel en liten kar nede i Madrid også. Og Martin Samuelsen er en annen ung profil.

Les også: Stjernespissen som alltid vil trene med pappa.

Ada Hegerberg fikk mange godord fra de landslagsgutta som trente på Ullevaal mandag kveld. Det var de som ikke hadde spilt så mye av kampen i Portugal. Blant gratulantene var Haitam Aleesami, som hun kjenner godt. Det ble tatt felles lagbilde, der Ada hadde sin lille nevø på armen.

– Dette er Elmar. Han er to år. Det er utrolig at han kjente meg igjen. Det er så lenge siden jeg så ham.

– Har dere jentene noe å tilføre herrelaget?

– Vi må i hvert fall støtte hverandre. Det er viktig at det er god feeling mellom lagene.

Norges fotballkvinner spiller denne uken to kvalik-kamper mot Østerrike og Wales, og i løpet av den uken blir de etter alt å dømme klare for neste års EM-sluttspill.

– Det er bare å innrømme at det var tøft etter OL-nedturen. Det tror jeg alle følte på. Så må vi bare se oss selv i speilet og bli bedre på det vi må bli bedre på. Vi må utvikle pasningsspillet og killerinstinktet.

– Hvordan har du feiret Champions League-gullet?

– Det har vært mye følelser og en ekstremt bra feiring etter finalen. Vi tok med oss hele gjengen til St. Tropez og feiret i to dager. Mer trenger jeg vel ikke si.. med tanke på at vi hadde vunnet Champions League-finalen.

– Hva tenker du om å bli kåret til årets spiller i Lyon?

– Individuelle priser blir bare en bonus. Det å oppleve noe med et lag og jobber mot et mål sammen, og klarer det - det kan ikke så slå noe.

– Hvordan skal du toppe dette?

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal slå det, men jeg må se fremover og får nå to måneder til å jobbe hardt foran neste sesong. Så det kommer noe godt ut av at vi ikke kommer til OL også.

Kvinnelandslaget er glad for å få en Champions League-vinner med på laget i disse to kvalik-kampene.

– Det er kjempepositivt for landslaget å ha spillere som gjør det bra ute i Europa, sier Ingvild Stensland.

– Vi kan absolutt bruke inspirasjonen fra henne inn på landslaget.

– Det å ha spillere på høyt internasjonalt nivå er selvfølgelig viktig for oss. Vi er glad for at vi har spillere som tør å oppsøke de aller beste arenaene, sier landslagssjef Roger Finjord.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder