I FARE: Giovanni Trapattoni måtte flykte fra terrorangrept i Elfenbenkysten i helgen. Her fra tiden som irsk landslagstrener. Foto: Dominic Ebenbichler Reuters

Tidligere Bayern-trener flyktet fra terrorangrep

Den italienske trenerlegenden Giovanni Trapattoni (77) var i Elfenbenkysten for å prate om jobben som landslagssjef, hevder han. Det endte med at han måtte flykte fra et terrorangrep.

Herman Folvik
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er noe hellig som må ha beskyttet meg fra himmelen. Eller kanskje min søster Romilde, som dro til himmelen for to år siden, sier Trapattoni til Calciomercato.

Søndag ble minst 16 personer drept i et terrorangrep med tilknytting til al Qaida i den ivorianske byen Gran-Bassami. Angrepet startet på en strand rett ved det fasjonable hotellet Etoil du Sud.

Les også: Norske Richard ble fanget i skytedramaet.

Trapattoni har blant annet trent Inter, AC Milan, Juventus, Bayern Munchen og Italia. Treneren har vunnet Serie A hele syv ganger. Han har også seiret i mesterligaen, Cupvinnercupen, UEFA-cupen, Bundesliga, den portugiske serien og den østerikske serien.

Fotballtreneren huskes kanskje aller best for sin enorme tordentale på en pressekonferanse fra tiden i Bayern München.

TERRORANGREP: I helgen ble nesten 20 mennesker drept i et terrorangrep på stranden Grand-Bassami. Foto: Joe Penney Reuters

– Jeg tror det skjedde ved en luksusplass hvor de udyrene kom opp med båt fra sjøen og brukte unnskyldninger om religiøs krig for å lage en massakre, sier Trapattoni, som fortalte historien til sin venn Marco Bernardini som jobber som journalist i Calciomercato.

77-åringen, som faktisk har bursdag i dag, hevder han møtte representanter fra det ivorianske fotballforbundet.

Husker du? Trapattoni ville kjøpe Karadas

– De ønsket meg som ny landslagstrener. De ville gi meg en ettårskontrakt og et utrolig sted å leve, men jeg er ikke så ung lenger at jeg vil reise verden rundt, sier den 77 år gamle mannen.

Elfenbenkysten trenes av Michel Dussuyer, men hans posisjon har blitt diskutert etter svake resultater i Afrikamesterskapet. Laget fremste profiler er Yaya Toure og Gervinho. Stabæk-keeper Sayouba Mandé, som var i en omdiskutert duell i helgen, er også en del av troppen. Elfenbenkysten var i VM i 2006, 2010 og 2014. Svenske Sven-Göran Eriksson trente Elfenbenkysten i 2010. Trapattonis siste jobb var som trener for Irland i 2013.

PS! Trapattoni er en god venn av den gamle Italia-proffen Per Bredesen fra Horten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder