Sarpsborg knuste Tromsøs drømmeuke: – Vi var gode i 35 minutter

Straffedobbel fra Ernemann før pause

TROMSØ (VG) (Tromsø-Sarpsborg 08 1-2) Tromsø kunne sikre sin tredje seier på en uke, men danske Steffen Ernemann (34) ville det annerledes og senket Tromsø med to straffemål.

  • Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette smaker godt! Vi var gode i 35 minutter i dag. Etter den andre omgangen føler jeg vi at vi var litt heldige, samtidig kunne vi straffet dem hvis vi var mer presise, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2.

– Skuffende

– En veldig skuffende første omgang, vi var ikke tilstede mentalt eller fysisk, sa Tromsø-trener Bård Flovik til kanalen etter kampslutt.

Etter 3-0 mot Stabæk sist lørdag og seier etter ekstraomganger mot Odd i midtuken kunne Tromsø ta ferie med veldig god samvittighet med hjemmeseier lørdag ettermiddag.

VG Live: Slik var kampen

Wangberg: – På etterskudd

Den planen fikk seg tidlig en smell, og allerede etter ett minutt var det dramatikk på Alfheim.

– Jeg er på etterskudd, og treffer han ikke mye. Han kjenner det er kontakt, og da detter han. Det er sikkert straffe, sa Wangberg til TV2 om straffen.

Steffen Ernemann var sikker, og sendte bortelaget i føringen. Like før halvtimen var spilt måtte dansken i aksjon igjen.

Gudmund Taksdal Kongshavn taklet Jonas Lindberg på vei gjennom, og dommer Eskås blåste ny straffe til Sarpsborg 08. Nok en gang var danske Ernemann sikker som banken fra 11-metersmerket.

– Det er bare straffespark, det er ikke så vanvittig, sa Ernemann til TV2.

– Ikke alltid jeg som bestemmer

Men det var langt fra sikkert at han skulle ta den andre straffen.

– Vi er et lag, og det er ikke alltid jeg som bestemmer. Jeg spurte de andre hva de synes, og de sa jeg skulle ta den andre, sier Ernemann til TV2.

STERK: Thomas Lehne Olsen jubler etter 1-2-målet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Men gjestene fikk et skudd for baugen rett før hvilen. Tromsø hadde sett iskalde ut i 40 minutter da formspilleren Thomas Lehne Olsen dukket opp på et frispark.

Lehne Olsen hadde scoret i sine tre siste kamper før han stanget inn et Gjermund Åsen-frispark, og ga Tromsø et håp om poeng før hvilen.

Sjansefattig 2. omgang

Det tok 35 minutter før TIL skapte sin første sjanse i 2. omgang, og nok en gang var det Lehne Olsen som var nære på. Headingen gikk like utenfor denne gangen.

Dermed ble det 2-1-seier for gjestene fra Østfold.

BORTEJUBEL: Sarpsborg 08-spillerne feirer med bortefansen etter et av Steffen Ernemanns straffemål i 1. omgang. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder