TROR PÅ MER JUBEL: Krepin Diatta har vært i flere kamper vært fantastisk for Sarpsborg 08 denne sesongen - som her mot Odd i cupens fjerde runde. 18-åringen tror østfoldingene kan gi Rosenborg kamp om seriegullet. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Sarpsborg heier på RBK: Tror Europa-suksess øker egne gullsjanser

MYSEN (VG) Offensive Sarpsborg-spillere tror Rosenborg-suksess i Europa kan sørge for det første seriegullet til Østfold på 30 år.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Amin Askar og Ole Jørgen Halvorsen mener trønderne har fått ufortjent godt betalt i Eliteserien, og tror det er fullt mulig å ta igjen forspranget på seks poeng, ti runder før slutt.

Ikke minst om Rosenborg slår ut Ajax i torsdagens Europa League-kvalifisering, og får ytterligere seks gruppespillkamper i høst på kjøpet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Les også: Adegbenro brukte ni minutter på å sende RBK til himmels

– RBK har fått veldig godt betalt

– Vi er på skuddhold, så ingenting er avgjort. Rosenborg tapte sist, og er et lag som jeg føler har fått veldig bra betalt. De er ikke kjempesuverene slik tabellen tilsier. Jeg føler fortsatt at vi har gode muligheter, jeg, sier Askar til VG.

– Ja, det er jeg enig i. Som for eksempel i hjemmekampen mot Rosenborg der vi absolutt burde hatt med oss tre poeng, sier Ole Jørgen Halvorsen.

– Hvis dere hadde fått tre poeng i den kampen og Rosenborg null, så hadde det vært helt likt...

– Ja, ikke sant – det er akkurat det. Det er veldig bittert det der. Men sånn er det noen ganger. Vi får bare ta dem på Lerkendal, svarer kantspilleren.

– Vi har ikke hatt fått godt betalt, i hvert fall. Det er ikke over, sier midtstopperklippen Sigurd Rosted om gullkampen.

Les også: VG var med da Dennis (19) skrev under for Ajax

Sarpsborg (35 poeng) tok inn ett poeng i forrige serierunde med uavgjort hjemme mot Strømsgodset samtidig som Rosenborg (41 poeng) tapte hjemme mot Haugesund. Like bak lusker Brann (34 poeng).

Se intervju med offensive Sarpsborg-spillere:

– Det kommer flere muligheter. Det er ti kamper igjen. Vi ser oppover, vi, sier Ole Jørgen Halvorsen.

– Seks poeng på ti kamper... Det er mulig, sier stortalentet Krepin Diatta.

Les også: Ingebrigtsen håper Ajax-stjerne går til streik

Potensiell seriefinale 1. oktober

Torsdag kveld følger serietoeren Rosenborgs returkamp mot Ajax med stor spenning. Både for norsk fotballs del, og med tanke på egne gullmuligheter, håper de trønderne klarer minst uavgjort. Og går til gruppespillet i Europa League.

Hvis Rosenborg i tillegg slår Vålerenga i kvartfinalen i cupen hjemme på Lerkendal, venter et voldsomt kampprogram frem til siste serierunde spilles 26. november.

– Ja, absolutt, jeg håper de får minst seks kamper til. Så er de også videre i cupen – som vi er. Det er helt klart en ulempe for Rosenborg med et så tøft kamppgrogram, mener Askar.

Sist gang et lag fra Østfold ble seriemester i Norge var i 1987. Den gangen ledet Nils Arne Eggen nyopprykkede Moss til et overraskende mesterskap.

Se video fra Eggens gjenforening med Moss-laget, 30 år etter:

Les også: Solbakken føler seg skrøpelig før Champions League-drama

Mossingen Amin Askar har denne meldingen til de som måtte mene at seriegullet allerede er avgjort til RBKs fordel:

– Nei, nei. Det er det absolutt ikke. Vi får sørge for at de får spise de ordene. Det hadde vært kult, sier 31-åringen.

PS! Hvis Sarpsborg klarer å kutte ytterligere inn på avstanden de neste rundene, vil oppgjøret på Lerkendal 1. oktober langt på vei bli en avgjørende seriefinale. I siste serierunde venter tøffe bortekamper for begge to: Rosenborg møter Odd i Skien, Sarpsborg skal til Molde.

Mike Jensen varsler et krigersk RBK i returkampen mot Ajax:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder