Stygge scener i Polen: Her går Legia-supporterne til angrep på sikkerhetsvaktene

Slo, sparket og brukte pepperspray

(Legia Warszawa-Borussia Dortmund 0-6) Ikke bare ble Legia Warszawa overkjørt av tyske Borussia Dortmund på eget gress. Hjemmesupporternes oppførsel var enda verre.

Publisert:

Tidlig ble det klart at Dortmund var flere hakk bedre enn Legia Warszawa, og da det etter 17 minutter sto 3-0 i favør tyskerne, rant det over for deler av hjemmefansen.

Bilder fra stadion viser at de regelrett går til angrep mot sikkerhetsvakter, med maskerte menn som tar i bruk pepperspray og som både sparker og slår løs mot sikkerhetsvaktene som forsøker å roe ned gemyttene.

Les også: Utrolig comeback på overtid - Ronaldo med drømmefrispark

Det gikk ikke bedre på banen av den grunn.

I den andre omgangen la Norge-dødaren Raphaël Guerreiro på til 4-0, før Gonzlao Castro og Pierre-Emerick Aubameyang sørget for at det endte hele 6-0 til bortelaget.

– Klart at dette var en befrielse. Nå ser alle hva vi egentlig kan, sier Mario Götze, som scoret Dormtunds første mål til Sky. Sist helg tapte Dortmund 1-0 for nyopprykkede Leipzig.

– Vi gjord en veldig god kamp og var effektive, mener Dortmund-trener Thomas Tuchel.

På den andre siden var det langt fra den beste måten å starte Champions League-comebacket sitt for Legia Warszawa. Forrige gang Henning Bergs gamleklubb var i Europas gjeveste klubbturnering var i 1995/96-sesongen, da de nådde kvartfinalen.

Etter å ha blitt valset over av Dortmund samtidig som laget er i gruppe med Real Madrid og Sporting, kan polakkene se langt etter avansement - og kan i tillegg vente seg straff som følge av onsdagens supporterbråk.

I 2007 bestemte UEFA seg for å utestenge Legia Warszawa fra Intertotocupen i en sesong etter tilskuerbråk i kampen mot Vetra.

Rosenborg hadde med seg tre politifolk til Polen da de møtte Legia Warszawa i Europa League i 2012.

Mer Champions League-snacks: Spurs sviktet | Leicester med drømmedebut | Agüero i festhumør | Solbakken med bragd i Portugal

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder