LIGA-MESTER: Pål André Helland jubler sammen med Jonas Svensson etter scoring mot Sarpsborg 08. Foto: Ned Alley , NTB scanpix

Norsk Tipping fortsetter trolig som sponsor

Alt tyder på at Norsk Tipping sluker tv-avtale-kamelen og fortsetter som sponsor for den øverste fotball-ligaen for herrer.

Artikkelen er over fire år gammel

Tippeligaen har vært navnet på den norske toppligaen helt siden Norsk Tipping første gang gikk inn som sponsor for 15 år siden.

– Vi er i prosess med Norsk Tipping. Vi inngikk en intensjonsavtale i sommer og forventer å komme i mål før vi åpner julepakkene, sier Leif Øverland, adm. direktør i Norsk Toppfotball.

Les også: Norsk Tipping misliker Discovery-avtalen.

Det betyr trolig at Tippeligaen blir Tippeligaen også i 2016 - og ikke Telenor-ligaen eller Statoil-ligaen. I tillegg er det et fåtall norske selskaper som har råd til å gå inn med så store penger som det er snakk om: minst 40 mill. kroner i året.

Direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping sier det slik:

– Vi har forhandlet en god stund og forhandler fortsatt.

Les også: Lotteritilsynet girer opp kampen mot utenlandske spillselskaper.

Norsk Tipping var «såra og vonbroten» over den historiske medieavtalen med SBS Discovery. De likte ikke at de nye rettighetshaverne for norsk fotball får store inntekter fra reklame for utenlandske spillselskaper – som konkurrerer med monopolet på Hamar.

Heller ikke glade: Kvinnefotballen misfornøyd med med TV-avtale

– Vi har uttalt at vi ikke var så fornøyd med det, sier Almlid.

– Er lysten på ny fotballavtale like stor etter TV-avtalen?

– Vi er ikke ferdigforhandlet, og vi skal se på hele vår sponsorportefølje. Men det blir sikkert samarbeid med fotballen også i 2016, sier Torbjørn Almlid.

TV 2 etter rettighetstapet: - Kunne ikke matche budet

Hverken han eller Øverland vil si noe om hvor mange år de snakker om. Fotballens TV-avtale går fra 2017 og ut 2022. Dermed er det ganske enkelt for Almlid å snakke om 2016, da TV-fotballen fortsatt skal gå på kanaler som holder seg unna markedsføring av utenlandske bettingselskaper.

Samtidig er fotballen interessert i en lengre avtale.

Leif Øverland bekrefter at den nåværende Norsk Tipping-avtalen er på omtrent 40 mill. kroner i året. Etter det VG forstår betaler Svenska Spel mer enn 100 mill. kroner for Allsvenskan.

– Det er ikke sammenlignbart, fordi strukturen er så forskjellig i Sverige. Overskuddet i Svenska Spel går rett inn i statsbudsjettet, men vårt overskudd går direkte til idrett, kultur og humanitære organisasjoner, sier Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder