Scoret to da LSK tok sesongens første seier

Superlørdag for Friday

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm-Sarpsborg 08 4-0) Fred Friday (20) er for alvor i gang igjen – det fikk Sarpsborg 08 så smertelig merke.

 • Jostein Magnussen
 • Hans-Kristian Rangnes

Artikkelen er over fire år gammel

Nigerianeren var et lite angrep alene sist sesong med sine 11 mål og fire målgivende på 26 kamper. Nå står han med tre på fire kamper – og to kom i ettermiddag mot et til tider svakt Sarpsborg-lag.

På 1-0 i 15. minutt brukte han musklene i en duell med Kjetil Berge, fikk foten på ballen og utmanøvrerte Arild Østbø i Sarpsborg-målet.

VG fulgte kampen live her

Etter at Simon Kind Mikalsen lurte seg forbi samme Berge og enkelt satte inn 2-0 åtte minutter senere, var Friday der igjen ett minutt før hvilen. Nigerianeren ble spilt fri av Malaury Martin - forøvrig meget god i dag - før han plasserte ballen nesten oppe i krysset med bredsiden. Et nydelig mål.

Effektive LSK

Det var Sarpsborg 08 som startet best, men på den siste tredelen var det blodfattig. Spissene var feilvendte stort sett hele tiden. Etter hvert tok Lillestrøm over og de var uhyre effektiv med tre mål på fire sjanser. Dermed sto det 3-0 til pause.

Lillestrøm 20160409. Eliteserien fotball 2016: Lillestrøm - Sarpsborg 08. Lillestrøms Imoh Fred Friday etter sin andre scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08 på Åråsen stadion lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud NTB scanpix

– Vi trengte en seier i dag etter to uavgjort kamper. Spesielt i første omgang er vi vanvittig bra, sier LSK-trener Rúnar Kristinsson til TV 2 etter kampen.

I 2. omgang ble det grusomt mye slurv fra hjemmelagets side. Sarpsborg 08 kom bedre med, men så var det presisjonen på siste tredel, igjen. Og de målsjansene som kom ryddet LSK-keeper Arnold Origi opp i.

Fred Friday var også mannen bak 4-0 på overtid. Han kom seg nesten gjennom Sarpsborg-forsvaret, men etter en takling havnet ballen hos innbytter Ole Martin Rindarøy som satte inn 4-0 i sin debutkamp.

– Det har vært en bra start, melder Fred Friday med et glis der han står i dressen i LSK-garderoben.

– Å score er bra for en spiss. Det er det jeg prøver på hele tiden selv om det viktigste er at vi vinner.

– 11 mål i fjor, hva er et naturlig mål denne sesongen?
– Så mange som mulig. Jeg håper å utnytte de sjansene jeg får. Jeg skal jobbe hardt så får vi se hva fremtiden bringer, sier Friday.

Les også: Fullførte LSKs jubelkveld

Elendig start

Sarpsborg har fått en elendig start på sesongen og er det eneste laget i tillegg til Vålerenga som ikke har scoret mål. To poeng på fire kamper gjør at sarpingene er under nedrykksstreken.

Selv om 2. omgang var mye bedre enn de første 45 minuttene har trenerne Geir Bakke og Tom Freddy Aune ikke så rent lite å jobbe med hvis Sarpsborg skal unngå nedrykk.

– Umiddelbart i knollen min så tenker jeg at vi i trenerapparatet må evaluere litt det vi holder på med, og da tenker jeg på kursen i forhold til det vi øver på hver dag for at det skal gjenspeile seg i helgene, sier Geir Bakke. Han tror det blir en kamp for å unngå nedrykk.

– Sarpsborg på fotballkartet er fortsatt der hvor det handler om å komme seg fortest mulig over 30 poeng. Det er det første målet man må sette seg, så kan vi begynne å snakke. Slik har det vært de siste årene. Akkurat nå har vi mye å jobbe med når det kommer til presisjon, distinkthet, samtidig bevegelse og forståelse - alt sammen, sier Bakke til VG.

Les også

 1. Vålerenga kan tangere 20 år gammel rekord

  Det har ikke gått på skinner for Vålerenga de første serierundene. Nå kan de få sin verste sesongstart siden…
 2. Debutant Sakor: – Jeg skal hjelpe Vålerenga

  Vajebah Sakor (19) har byttet ut Juventus og Paul Pogba (23) med Vålerenga og Christian Grindheim (32).
 3. Bakke: – Vi imponerte

  SOGNDAL (VG) (Sogndal-Haugesund 1-0) – Vi var bunnsolide. Jeg er imponert, sier Sogndal-trener Eirik Bakke etter syv…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Sarpsborg 08
 3. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. – Selv Fjørtoft ville vært misunnelig på de låra der

 2. LSK-treneren frykter å miste superspissen: – Blir synd for meg

 3. Sarpsborg-stjernen fortviler: – Jeg skjønner ikke et ord

 4. Rossbach-nullen sprakk: – Skuffende å ligge der

 5. Pedersen og Høiland senket LSK foran Høgmo: – Ble irritert

Fra andre aviser

 1. Sarpsborg fikk bank av Friday og Lillestrøm

  Aftenposten
 2. Frykter eliteseriens toppscorer forsvinner i sommer

  Aftenposten
 3. Høiland tar selvkritikk: - Det jeg har prestert hittil er latterlig

  Aftenposten
 4. TV 2-ekspert mener VIF-spiller burde vært utvist etter denne taklingen: - Bare tull, grisespill

  Aftenposten
 5. Boli reddet Aalesund mot Lillestrøm

  Aftenposten
 6. Som tenåring reiste eliteseriens toppscorer uavbrutt rundt i Nigeria for å bli oppdaget

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder