Jarstein: - Det har snudd enormt fort

Blir kalt «den norske blekkspruten»

FOTBALL

Hertha Berlin holder 3.plass - her er kveldens oddstips

Rune Almenning Jarsteins (31) personlige opptur med Hertha Berlin er symbolet på klubbens suksess denne sesongen.

  • Rolf Brown
Publisert: Oppdatert: 26.02.16 08:41

For etter å ha spilt kun to Hertha-kamper på halvannet år har Skiensmannen vært høyst delaktig i klubbens noe overraskende tredjeplass i tysk bundesliga. Og slik beskrev lagets ungarske trener Pál Dárdai nordmannenns innsats like før jul:

– Rune er sesongens overraskelse. Han er en ekte kjempe! Han utstråler ro og er en god fotballspiller, sa Dárdai til Berlin-avisen BZ.

Doblet lønna

Det viste seg å ikke bare være tomme ord. For kort etter skrev Almenning Jarstein under en langtidskontrakt med Hertha som holder ham i klubben til sommeren 2019. Ifølge Telemarksavisa doblet han lønna, og vil tjene minimum 10-12 millioner i året.

Bør Jarstein blir ny førstekeeper på landslaget? Vi diskuterer i VG Sportens podcast

Akkurat det virket langt unna i sommer. For etter så lang tid uten å spille fast ønsket han å flytte, men fortsatt å være utenlands. Ronny Deilas Celtic var inne i bildet.

– Det var ikke langt unna at det skjedde noe med Celtic i sommer, men det kom ikke noe ut av det. Men jeg fortsatte å trene godt i hvert fall, sier han til VG.

Det viste seg å være en smart strategi. For etter sommerferien kom det inn en ny keepertrener til klubben.

– Ikke bare er han et godt menneske, men også god på feltet. Og han har en skikkelig plan med treningene. Jeg følte jeg fikk tillit, og det hjalp, påpeker den norske sisteskansen.

Og da førstekeeper Thomas Kraft pådro seg en skade i september - grep Almenning Jarstein sjansen med begge hender. Et av resultatene av dette var at klubben klatret på tabellen, og at nordmannen har holdt buret rent i ti av de 17 ligakampene han har spilt. Tidligere i februar avanserte klubben dessuten til semifinalen mot Borussia Dortmund som spilles i april.

– Fotballen er rar noen ganger. Men noen ganger snur det fort og for meg har det snudd enormt fort, beskriver Almenning Jarstein.

– Våre fremste styrker er det defensive arbeidet, den gode kollektive jobbingen. Dessuten har vi vært forholdsvis heldig med skader, sier keeperen som av bundesliga.com ble kåret til banens beste i 1-1-kampen mot Wolfsburg sist.

Alle slår alle

Det var første gang på litt over seks timer at Berlin-klubben slapp inn mål på hjemmebane. Bare Bayern München og Bayer Leverkusen har sluppet inn færre baklengsmål enn Hertha Berlin denne sesongen. Likevel jakter Hertha på sin første seier etter nyttår. Og på utebane har man kun holdt buret rent i én av fem siste kamper.

– Under de to øverste tabell-lagene - Bayern München og Borussia Dortmund - er det utrolig jevnt og en alle slår alle-situasjon. Men vi håper selvfølgelig på en seier i kveld, avslutter 31-åringen.

Köln holder 9.plass, og har bare sikret fem av 15 mulige poeng så langt i 2016. Köln-vertene dessuten sluppet inn mål i åtte strake matcher - sist ble det 0-1 borte for Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach.

I kveld må hjemmelaget klare seg uten Simon Zoller (a). Gjestene mangler Sebastian Langkamp (f), Vladimir Darida (mb) og Sami Allagui (a).

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Dette ser i utgangspunktet jevnt ut. Men Hertha er ligaens tredjebeste på sjanseuttelling ifølge bundesliga.com, og vi går for en småfrekk borteseier til 3,25 i odds. Spillestopp er kl. 20.25 og Eurosport Norge sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om