I NORGE: Amerikanske Bob Bradley landet i ettermiddag på Gardermoen. Foto: Scanpix

Norge-aktuelle Bradley bekrefter NFF-møte etter Oslo-besøk

Bob Bradley (58) ankom i dag Norge, hvor han gikk rett i et møte på flyplasshotellet ved Gardermoen. Etterpå bekreftet han at møtet var med toppfotballsjef Nils Johan Semb (57).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Ja, jeg snakket med Semb. Det var en god fotballprat, sier Bradley til NRK i kveld.

På spørsmål om samtalen gjaldt jobben som landslagssjef svarer 58-åringen følgende:

– Ikke direkte.

Bradley ankom tidligere i dag Norge, noe som TV 2 var først ute med å melde. Amerikaneren landet på Gardermoen og skal ha gått rett i et møte på flyplasshotellet.

Bradley har blitt knyttet til den ledige trenerjobben for det norske landslaget etter at han fikk sparken som Swansea-manager i romjulen. Bradleys agent Ron Waxman bekreftet overfor VG sist uke at 58-åringen er interessert i jobben.

– Jeg er her for å møte noen venner. Det er kjapt inn og ut etter det som har skjedd i Swansea, sa Bradley til TV 2 tidligere i dag.

Hemmelighetsfull

På spørsmål om rollen som norsk landslagssjef er interessant, svarer Bradley bare at han «likte sin tid i Norge veldig mye».

Overfor TV 2 vil Bradley heller ikke avsløre detaljer om møtet på Gardermoen eller et mulig tilbud fra Norges Fotballforbund.

– Det er for tidlig å si noe om mine videre planer. Det som skjedde i Swansea ligger fremdeles friskt i minne. Nå vil jeg tenke gjennom hvor min neste utfordring blir, sa Bradley.

Lest denne? Disse kan overta for Høgmo

Bekreftet interesse

Bradleys agent bekreftet til VG sist onsdag at amerikaneren ville gå i dialog om den norske landslagsjobben hvis forespørselen kom.

– Bob vil helt sikkert snakke med landslagsledelsen. Det er klart han vil det, og så får man eventuelt se hva det fører til, opplyste Waxman.

– Har du allerede hørt fra noen i Norges Fotballforbund?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om, sa Waxman da.

Les også: Bratseth tror Solskjær og Bradley kan sette fart på Solbakken-forhandlinger

- Den neste jobben er veldig viktig

Bradley arbeidet i 35 år i forskjellige roller som trener før han fikk sjansen han hadde ventet på: Drømmejobben som Premier League-manager. Men etter 85 dager, 11 kamper og sju tap ble den revet bort fra ham da Swansea-ledelsen valgte å sparke ham sist tirsdag.

I hans første intervju etter avskjedigelsen, med Sports Illustrated-journalist Grant Wahl, har Bradley beskrevet hans neste jobb som «veldig viktig». Grunn: Han føler igjen at han er nødt til å vise hva han er god for.

– Det er ikke første gang jeg får sparken. For min del dreier det seg om å se hvor den neste muligheten dukker opp. Jeg ville ikke vært der jeg er i dag, hvis jeg ikke hadde hatt tro på meg selv, mener 58-åringen, som har sagt at han er klar til å gå løs på en ny oppgave umiddelbart.

I Norge har Bradley tidligere vist hvilken trenerkapasitet han er gjennom to imponerende år i Stabæk. VG-kommentator Knut Espen Svegaarden har også vært klar i sin beskjed til NFF: «Gå for Bradley hvis Solbakken sier nei».

Toppfotballsjef Nils Johan Semb, som leder NFFs arbeid med å finne Norges neste landslagssjef, har ikke besvart VGs henvendelser onsdag ettermiddag.

Solbakkens reaksjon

Ståle Solbakken (48) er samtidig mannen mange eksperter anser som den beste treneren til å erstatte Per-Mathias Høgmo (57). På direkte spørsmål om han har fått en offisiell henvendelse fra NFF, svarer den antatte «nummer én»-kandidaten slik:

- Det har jeg ingen kommentar til.

- Hva tenker du om at Bob Bradley er i Norge?

FORHOLDER SEG ROLIG: Ståle Solbakken lar seg ikke stresse av at Bob Bradley er i Norge. Foto: Trond Johannessen

- Det tenker jeg ingenting om.

Solbakken forteller at han ikke lar stresse av at amerikanske Bradley i dag kan ha vært i et møte med representanter fra Norges Fotballforbund.

- Nei, nå har jeg akkurat kommet tilbake fra ferie, så nå blir jeg ikke stresset av noe, svarer FC København-treneren.

Solbakken er i Norge frem til sesongoppkjøringen starter 12. januar. I slutten av måneden tar han med seg laget til Dubai for å optimalisere forberedelsene til møtet med Ludogorets i Europa League.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder