SYKMELDT: Markedssjef Ronny Aasland (t.h.) er sykmeldt. Her er han sammen med daværende assisterende generalsekretær Stig-Ove Sandnes og daværende informasjonssjef Roger Solheim (bakerst) i mai 2008. Foto: Eivind Griffith Brænde , VG

NFF-direktør sykmeldt i lengre periode – oppvaskmøte utsatt

NFF-direktør Ronny Aasland, som fredag skjelte ut andre fotballtopper i en e-post, er sykmeldt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han er for tiden sykmeldt knyttet til hjerteoperasjonen i fjor, opplyser NFFs generalsekretær Kjetil Siem til VG tirsdag.

Tidligere på dagen meldte Aasland følgende på VGs SMS-forespørsel om et intervju i forbindelse med bråket i helgen:

– Jeg var sykmeldt – og vil være sykmeldt i en lengre periode. Utredes for en ny større hjerteoperasjon, og har fått forbud av legen. Beklager.

Aaslands hovedpulsåre sprakk dagen etter Moldes gullfeiring i oktober 2014, og han fortalte senere den dramatiske historien i Aftenposten.

LES OGSÅ: Løfshus tjener en brøkdel av Høgmo

«Illojalitet»

Aasland, som er direktør for strategi og forretningsutvikling i NFF, sendte en brutal e-post til tre kolleger i Fotball-Norge. Visepresident Bjarne Berntsen, tidligere visepresident Einar Schultz og Vålerenga-direktør Stig-Ove Sandnes ble skjelt ut og beskyldt for«illojalitet».

RBK-leder: – Et spill som er oss uverdig

SENDTE E-POST: Ronny Aasland, direktør strategi og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund. Foto: NTB Scanpix ,

På kopi sto en rekke andre NFF-topper, blant dem var generalsekretær Kjetil Siem og daværende fotballpresident Yngve Hallén. Dagbladet slapp den dramatisk e-post-nyheten midt under fotballtinget lørdag.

Generalsekretær Kjetil Siem varslet et oppvaskmøte.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg har lest eposten, og at de er invitert (til et møte). Jeg kan jo egentlig bare kalle inn én. Og det er han som er ansatt. Men jeg har invitert til et møte, og så har jeg selvsagt snakket med Bjarne, sa Siem til VG lørdag.

Nå er oppvaskmøtet utsatt på ubestemt tid.

Nyvalgt president om bråket: – Surrealistisk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder