KONTROVERSIELL: Leeds United-eier Massimo Cellino styrer den gamle storklubben til tross for økt misnøye blant mange av klubbens supportere.
KONTROVERSIELL: Leeds United-eier Massimo Cellino styrer den gamle storklubben til tross for økt misnøye blant mange av klubbens supportere. Foto: Marco Vasini , AP

Omstridt Leeds-eier klamrer seg til makten

Fansen dypt misfornøyd med klubbeier Cellino

FOTBALL

Her er mandagens oddstips

Italienske Massimo Cellino (59) lever opp til ryktet som engelsk fotballs mest kontroversielle klubbeier. Fredag fikk han fjernet et reklameskilt utenfor hjemmebanen Elland Road med teksten «Time to go Massimo».

Publisert:

Det var torsdag reklamebyrået City Ads Yorkshire gikk med på å sette opp et reklameskilt sponset av 70 Leeds United-fans. Skiltet hadde et «Time to go Massimo»-slogan (På tide å gi seg Massimo), og listet opp en rekke løfter som supporterne hevdet Cellino ikke har innfridd. Det var også en karikatur av italieneren med et rødt kryss over ansiktet.

Allerede fredag ble reklameskiltet fjernet etter at Cellino gjennom advokatbyrået Ward Hadaway truet med rettslig skritt for å få det vekk med argumentasjonen om at «det åpenbart er plassert der for å sjenere vår klient», ifølge Yorkshire Evening Post.

Hendelsen er bare én i en lang rekke tvister rundt Massimo Cellino, som kom til Leeds i januar 2014. I løpet av den tiden har italieneren levd opp til sitt italienske klengenavn - Il mangia allenatori, eller «The Manager Eater», som The Mirror har oversatt det som.

For iløpet av litt over to år har tradisjonsrike Leeds United hatt seks ulike hovedtrenere. Likevel, eller kanskje nettopp derfor, har klubben slitt på banen og i gal ende av Championship-tabellen. Her er noen flere merkelige episoder i Cellinos regjeringstid fritt valgt med The Mirror som kilde:

• Ansatte temmelig ukjente Dave Hockaday fra nivå fem-klubben Forest Green som ny manager. Ansettelsen varte i seks sensommerkamper i 2014.

• Ansatte Darko Milanic som ny sjef. – Jeg vet ikke hvorfor jeg valgte ham. Han har et bra utseende, meldte Cellino. Etter seks høstkamper fikk Milanic fyken.

• Juli 2014: Sparket keeper Paddy Kenny angivelig fordi Kenny har bursdag 17.mai. Og tallet 17 er et ulykkestall, ifølge Cellino.

• 14. mai 2015: Cellino holdt en timeslang bisarr pressekonferanse med røykepauseavbrudd. Uten å melde stort utover utnevnelsen av Adam Pearson som ny adm.dir.

VG+: Historien om Leeds: Fra superlag til kaosklubb

Og da har vi ikke en gang nevnt lagets skuffende inneværende sesong, et overgangsvindu i januar der stortalentet Sam Byram (f) ble solgt til West Ham og at Cellino i oktober inngikk en intensjonsavtale om å selge klubben til supportergruppen Leeds Fans United - men ombestemte seg en uke senere.

Suspendert

Cellino er for tiden suspendert av styret i The Football League fordi han er mistenkt for skatteundragelse. Men ettersom Cellino påklagde suspensjonen har den ennå ikke fått noen betydning - og det fire måneder etter at myndighetene bestemte den.

Leeds har vunnet én av åtte siste ligamatcher (1-4-3). På plussiden nevner vi at klubben har karet seg videre til FA-cupens 5. runde etter seirer over Championship-rivalene Rotherham og Bolton. På skadefronten nevner vi at Alex Mowatt (mb) ser ut til å bli klar. Men Gaetano Berardi (f) og newzealenderen Chris Wood (a) er skadet.

Tetsjiktlaget Middlesbrough var på gang i førjulsmånedene, men har nå spilt fire strake ligamatcher uten å vinne. Tirsdag berget den påkostede nykommeren Jordan Rhodes (a) 1-1 på overtid borte mot MK Dons. På fraværslisten finner vi Daniel Ayala (f) og George Friend (f).

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Spiller for spiller rangerer vi i øyeblikket Middlesbrough som det beste laget. Vi regner med at begge lag er innstilt på å skjerpe seg etter noen skuffende resultater, og at dette er et Yorkshire-derby spisser kampen ytterliggere. Vi skulle gjerne hatt høyere odds enn 1.95, men lander på et bortespill. Spillestopp er kl. 20.40 og TV2 Sport Premium er din favorittkanal i kveld.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om