Gjennomførte kontrollert eksplosjon av falsk bombe på Old Trafford

Joshua King: – Jeg var ikke redd

Manchester United - Bournemouth spilles tirsdag kveld

Hele Old Trafford ble evakuert og Premier League-oppgjøret mellom Manchester United og Bournemouth er utsatt. Politiet sier de har gjennomført en kontrollert eksplosjon av en falsk bombe.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det siste fra Manchester søndag kveld er at bombeanretningen som ble funnet på Old Trafford var falsk. Det opplyser ekspertene som gjennomførte en kontrollert sprengning av objektet.

Kampen mellom Manchester United og Bournemouth ble utsatt og skapte kaos på anlegget som har en tilskuerkapasitet på 75 635 tilskuere.

Nå er det for øvrig klart at den utsatte kampen skal spilles førstkommende tirsadg kl. 21.00.

Nerver blant stjernene

Manchester Uniteds midtbanespiller, Ander Herrera, forteller at det var nerver og spenning inne i garderoben til spillerne. De varmet opp ute på gresset da de plutselig fikk beskjed om å forlate banen.

– Vi er fortsatt i garderoben, det ser ut som vi er de siste som skal forlate Old Trafford. Det har vært nerver og spenning her inne, sa Herrera til en spansk radiokanal ifølge The Mirror.

– Funnet en pakke

EKKEL STEMNING: VG har fått denne snap-en fra en tilskuer på Old Trafford. Foto: Leserbilde

– Nå har vi fått beskjed over høyttaleranlegget om at det er funnet en pakke på North Stand, og at kampen er avlyst, sier kommentator Kasper Wikestad rundt klokken 16.20.

Han er på jobb for TV 2 i Manchester. Nordmenn på Old Trafford sier til VG at de forlot stadion og gjorde som de fikk beskjed om.

– Det er dramatiske bilder når man må tømme en hel stadion, sier fotballekspert Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Rundt klokken 16.30, norsk tid, ble det bekreftet fra Manchester United at kampen var avlyst.

– Fått beskjed om å fjerne oss fra stadion. Ekkelt, skriver en tilskuer som var på Old Trafford og som har sendt et bilde til VG.

«Det er krise»

Klokken 17.40 meldte politiet i Manchester at bombeeksperter har gjennomført en kontrollert eksplosjon av den mistenkelige gjenstanden.

Bilder av eksperter som inspiserer anlegget med bombehunder sjokkerer.

– Det er krise. Det er vanskelig å finne ord, sier Petter Myhre.

Flere hundre nordmenn var tilskuere på Old Trafford gjennom klubbens norske supporterklubb.

EKSPLOSJON: En rekke bombehunder undersøkte Old Trafford. Foto: Martin Rickett Ap

– Vi har 450 som er på reise med oss, og det viktigste for oss er at de 450 kommer seg vekk og i sikkerhet. Vi har sendt en SMS-varsel til alle våre hovedkontakter, der vi ber folk om å følge anvisningene som blir gitt – og kommer seg bort fra Old Trafford på en god måte, sier daglig leder Bernt Hjørnevik til VG.

King: – Var ikke redd

Landslagsspiss Joshua King, som egentlig skulle startet kampen, sier at han er ved godt mot etter det dramatiske møtet med gamleklubben.
– Det går bra med meg. Jeg er fortsatt på stadion og venter på hva som skjer. Vi er i «players lounge» og venter på å få dratt, sier King til NRK.
– Jeg var ikke redd, legger han til.

IKKE REDD: Landslagets Joshua King skulle egentlig spilt kamp på Old Trafford. Bildet er fra et møte med VG for et par måneder siden. Foto: Nina Eirin Rangøy VG

– De sa «Code Red»

Magnus Stensaas var en av de mange norske supporterne som var på plass på Old Trafford.

– 20 minutter før kampstart kom det en melding over høytaleranlegget, og plutselig løp spillerne samlet i retning spillertunnelen, sier Stensaas til VG.

– Hva ble sagt over anlegget?

– At alle som befant seg på Sir Alex Ferguson-tribunen skulle komme seg til nærmeste parkeringsplass. Det var jevnlig meldinger over høytaleranlegget, først at kampen var utsatt 45 minutter, så at kampen ikke kom til å bli spilt i dag, svarer nordmannen.

– Det gikk raskt og folk forholdt seg rolig.

– Var du redd da dette skjedde?

– Jeg skjønte at det var noe spesielt. De sa «Code Red» over anlegget til sikkerhetspersonellet, da skjønte jeg at det var noe dramatisk, men det var ikke noe frykt der og da, sier Stensaas.

TOMME TRIBUNER: The Stretford End-tribunen (t.v) og Sir Alex Ferguson stand (t.h) ble tømt før kampen mot Bournemouth. Foto: Oli Scarff Afp

Usikkert når kampen spilles

Wikestad forteller at det ble opplyst om at det ikke var noen grunn til panikk.

Oppgjøret betydde mest for Manchester United på forhånd. Men håpet om å nå Champions League er uansett ute nå etter at Manchester City fikk med seg et poeng i 1-1-kampen borte mot Swansea.

Det er foreløpig ikke bestemt når kampen skal spilles. Manchester United skal spille FA-cupfinale mot Crystal Palace førstkommende lørdag.

Manchester United har økt nivået på sikkerheten voldsomt etter terroren i Paris. Før hver kamp mottar sesongkortholdere en mail hvor man blir informert om at de vil bli visitert og at store sekker og lignende ikke er ønsket.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder