SELVMÅL? Bastian Schweinsteiger prøver å vinkle ballen mot mål fra skrått hold, og får hjelp fra Troy Deeney, som sklir ballen i mål. Dermed ble stillingen 1-2. Foto: Eddie Keogh , Reuters

Manchester United reddet av sent selvmål

(Watford - Manchester United 1-2) Etter en sen straffescoring så det ut til å gå mot poengdeling mellom Manchester United og Watford. Da dukket Bastian Schweinsteiger opp.

Publisert:

Men det var Watfords Troy Deeney som ble kreditert scoringen, i kampen som endte 1-2 etter en ellevill slutt.

Fire sekunder før kampuret viste 90 spilte minutter skled han forsøket fra tyskeren i mål.

– Jeg synes lagmoralen var fantastisk, sa en fornøyd Louis van Gaal til BT Sport etter kampen.

– Når laget gjør som dette, er jeg veldig stolt over å være deres manager, sa han.

Bare minutter før Schweinsteiger og Deeney sørget for seier til rødtrøyene, hadde nevnte Deeney kontant banket en straffe i mål bak en sjanseløs David De Gea.

Med det slapp spanjolen inn sitt første ligamål siden fadesen mot Arsenal - og sitt første siden 1-1-kampen borte mot CSKA Moskva i Champions League i midten av oktober.

VG Live: Les utfyllende referat her!

Manchester United hadde marginene på sin side, konstaterte tidligere Tippeliga-manager Petter Myhre i TV 2-studioet.

For da Watford utlignet var det ikke helt ufortjent. Manchester United eide den første omgangen, fikk en tidlig scoring signert tidvis utskjelte Memphis Depay, som startet som spiss i skadefraværet til Wayne Rooney og Anthony Martial, og startet også den andre omgangen best.

Så overtok hjemmelaget kampen, og både Troy Deeney og Odion Ighalo hadde sine sjanser til å utligne. Men etter hvert som utligningen uteble, så det ut til at United kunne kontrollere kampen inn. Unggutten Jesse Lingard hadde også en gigasjanse til å øke ledelsen, men han traff ikke rent på sitt lobbeforsøk.

Man. United-manager Louis van Gaal : - Jeg gjør ingenting. Ingenting!

Og da kom utligningen. Marcos Rojo, som kom inn for en skadet Ander Herrera i den første omgangen, felte Ighalo urutinert med fem minutter igjen å spille. Dommeren pekte på straffemerket, og Deeney konverterte straffen i mål. Watford jublet for utligning, men en sen sluttspurt, der til og med Chris Smallin var nær å score, sørget til slutt for at Manchester United vant kampen.

Nå topper Louis van Gaal og co. tabellen - enn så lenge. Laget er poenget foran Manchester City og Arsenal, som begge spiller senere i dag.

Nyopprykkede Watford ligger på sin side på 11. plass, og fremover har de et knalltøft kampprogram. Etter kamper mot Aston Villa, Norwich og Sunderland, skal Watford møte Liverpool, Chelsea og Tottenham i jula.

VG Direkte: Følg resten av PL-runden, med blant annet Man. City - L'pool, her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder