Rosenborg vant etter snuoperasjon i Hareides Lerkendal-comeback

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Haugesund 2–1) Åge Hareide (66) startet med to debutanter i sin første hjemmekamp etter comebacket som Rosenborg-trener. Men det var en «gammel traver» som reddet dagen.

 • Erik Eikebrokk

Foto: Ole Martin Wold

Innbytter Vegar Eggen Hedenstad (29) har knapt spilt høyreback for Rosenborg denne sesongen. Mot Haugesund startet han på benken, før han kom inn ved pause.

– Det er alltid gøy å score mål, men det aller viktigste er at vi vinner. Det er gøy at det blir tellende, sier Hedenstad til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Ti minutter før slutt spratt ballen perfekt for den offensive elverumsingen. Fra ti meter traff Hedenstad perfekt med høyrefoten, og banket inn seiersmålet i det som var Hareides første kamp på Lerkendal etter trenercomebacket.

– Det lugger litt. Det er ingen kjempematch, men vi scorer to mål som er nok til at vi vinner.

Ingen tordentale

Tre dager etter å ha scoret to mål i europaligakvalifisering mot Ventspils, fortsatte Dino Islamovic der han slapp. Det var hans hælflikk fem minutter ut i andre omgang som fikk Hareides menn inn på seiersporet.

– Første omgang er dårlig. Andre omgang er godkjent. Det er en god og viktig egenskap å greie å snu kampen, sier Hareide til VG.

– Var det en tordentale?

– Nei, det var det ikke. Men det var en del ting vi må rette på for å få spillere i riktige posisjoner både offensivt og defensivt. Vi kom fra en tung bane i Latvia, og vi brukte både fredag og litt av lørdag på å restituere.

«Prikkfri» førsteomgang

Før det 31. møtet mellom de to lagene, stod bortelaget med tre seire på tre forsøk mot Rosenborg. Én dag etter å ha re-signert for klubben, ble islendingen Hólmar Örn Eyjólfsson (30) kastet rett inn på laget. Til venstre for seg fikk en annen nysignering tillit; Pa Momodou Konate (26).

– For å være ærlig, var jeg litt rusten, men jeg kom inn i det jo lenger ut i kampen vi kom. Å bli kasta rett ut i det, er en fin måte å komme i kampform på. Jeg er sliten nå, sier Eyjólfsson.

Før kampen sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug at planen var å ta Rosenborg hardt og høyt. Dét viste seg å være en god plan, for de første 45 minuttene må ha vært noe bortimot «perfekt levert» fra de helblå.

– Nei, hadde det vært prikkfritt, hadde vi fått mer ut av overtaket. Jeg syns vi er for unøyaktige på siste tredel, og det er det som irriterer meg mest. De har bedre enkeltspillere; det berget Rosenborg i dag. Vi må bli mer effektive om vi skal vinne kamper, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Etter tre cornere på ett minutt, var alle gode ting tre for Haugesund. Alexander Stølås slo hardt inn foran mål. Rosenborg-keeper André Hansen måtte ut i full strekk for å hindre ballen fra å gå i mål, men returen kunne han lite gjøre med. Med nummer 99 på ryggen førte Haugesunds Wayne Gretzky, Kristoffer Velde, bortelaget i ledelsen etter ni minutter.

VG Live Rosenborg v Haugesund minutt for minutt

Tamt

Hareide var ikke fornøyd, og gjorde to bytter ved pause. Samuel Adegbenro og Vegar Eggen Hedenstad kom inn for Erlend Dahl Reitan og Emil Konradsen Ceide. Da hadde allerede Per Ciljan Skjelbred forlatt banen med det som så ut som skade.

– Jeg kjente det i baksida av låret. Det har vært mye trening, kamper og reising i det siste. Det var for å være føre var. Jeg regner med å være kjapt tilbake, sier Skjelbred til VG.

Det tok ikke mer enn fem minutter før Åsen vant ballen, og spilte ut til til Carlo Holse. Denne gangen valgte den skuddvillige dansken pasning, noe som viste seg smart. Ciljan-erstatter Edvard Tagseth forsøkte å skyte fra tolv meter, men ballen sklei av foten og traff en umarkert Dino Islamovic, som styrte ballen i mål med hæla.

Om det var Hareides pauseprat eller innbytternes inntreden vites ikke. Kanskje gikk bortelaget tom for krefter. Uansett årsak; da «nye Rosenborg» sleit, tok gamlegutta ansvar.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22192173254859
2Molde22141754272743
3Rosenborg22126442222042
4Vålerenga2211653728939
5Odd2112274032838
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. FK Haugesund
 4. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Rosenborg reddet uavgjort i Åge Hareides første kamp

 2. – Det var ikke meningen at det skulle bli slik

 3. «Utskjelte» RBK-spillere i hovedrollene mot Sarpsborg: – Han gikk over grensen

 4. Sjekk Hareide-effekten: Rosenborg vant igjen

 5. Europa League-drømmen knust for Rosenborg: – Tunge og seige

Fra andre aviser

 1. RBK-børsen: Formspilleren jobbet hardest og var best på børsen

  Aftenposten
 2. Børsen: Han var RBKs beste i storseieren

  Aftenposten
 3. Reddet tre poeng etter marerittstart

  Aftenposten
 4. Reddet tre poeng etter marerittstart

  Bergens Tidende
 5. Hareide var på vei mot blytung start - så scoret Skjelbred for første gang på 6,5 år

  Aftenposten
 6. Hareide var på vei mot blytung start - så scoret Skjelbred for første gang på 6,5 år

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no