SAVNER SCORINGER: José Mourinho ønsker seg en måltyv. Denne sesongen har Marcus Rashford (t.h.), Anthony Martial og Henrikh Mkhitaryan bare scoret tre mål hver. Foto: GETTY IMAGES

Slik vil Mourinho løse Uniteds målproblem

Her er søndagens oddstips

Manchester United scorer færrest mål av topplagene i Premier League. José Mourinho (54) mener laget trenger en ny måltyv.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Manchester United har et målproblem. Tallene forteller hele historien: Liverpool har scoret 66 mål, Chelsea 62, Arsenal 61, Tottenham 60, Manchester City 57 og Everton 53.

Besøk vår oddstipsside Tipster her!

United har bare scoret 43 seriemål. Det er ett mindre enn 13. plass Bournemouth.

– Vi har noen spillere som ikke virkelig er forelsket i å score mål, sier José Mourinho ifølge Manchester Evening News.

Les også: Fotballekspert refser Mourinho: – Usmakelig

Savner killerinstinkt

Målvegringen er spesielt problematisk på Old Trafford. På hjemmebane har United bare scoret 21 mål – det er fire hjemmemål mindre enn 17. plass Hull.

De siste ukene har virkelig satt søkelyset på Uniteds store vanskeligheter med å nedkjempe motstandere som kommer til Manchester med en ultradefensiv innstilling og et håp om å rappe med seg ett poeng. Mourinhos menn har spilt uavgjort i fem av de seks siste hjemmekampene, mot Liverpool, Hull, Bournemouth, West Bromwich og Everton.

Les mer: Arsenal-duo slaktes: – Tenker bare på seg selv

På disse kampene har laget kun scoret fem mål.

– Spillerne er gode, de er kreative, de kan skape mye. Men de har ikke det naturlige killerinstinktet, sier Mourinho.

Her ydmyker Mourinho sin egen spiller – igjen:

Roser gammel United-helt

Når United spiller på hjemmebane, dominerer de som regel motstanderne i banespillet, men manageren mener de mangler den målsniken som kan gjøre dominansen om til tellende scoringer. Og han tror en av klubbens gamle helter kunne vært løsningen: Javier «Chicharito» Hernández.

– Jeg tror han enkelt ville scoret 20 mål for oss, selv om han bare hadde kommet inn fra benken de siste 10-20 minuttene. Han er den fyren som naturlig plasserer seg der ballen kommer, dukker opp når keeperen gir retur og scorer, sier Mourinho.

Nye oddstips hver dag? Følg Tipster på Facebook her

«Chicharito» har banket inn mål på bestilling for Bayer Leverkusen siden han forlot Manchester United i 2015. Det er ikke første gang Mourinho nevner ham; for en måned siden sa han til BBC at meksikaneren, i tillegg til Danny Welbeck og Ángel Di María, er spillere han aldri ville solgt hvis han var i klubben da de spilte der.

Les også: Lagkameraten om Ødegaard: – Ekstremt

Zlatan Ibrahimovic har båret et tungt scoringsansvar på sine skuldre denne sesongen, med 16 fulltreffere i Premier League. Bortsett fra svensken er det tynt på målfronten; Juan Mata har seks seriemål, Paul Pogba har fire, og trioen Anthony Martial–Henrikh Mkhitaryan–Marcus Rashford har tre hver.

– Kommer vi til å kjøpe en spiss? Kanskje, kanskje, hinter Mourinho.

Derfor har Mourinho på seg «CR»-trøye:

VGs tips: United-storseier

Manchester United har hatt problemer med å vinne på hjemmebane, der de har spilt uavgjort i fem av sine seks siste Premier League-kamper. Men det er fortsatt snakk om et lag som ikke har tapt en seriekamp siden oktober, og de virker å trives mye bedre på bortebane.

Da får de nemlig mer plass å angripe i, ettersom motstanderne ikke legger seg like bakpå som når de kommer til Old Trafford. Sunderland er nødt til å angripe, for de kjemper en desperat nedrykkskamp der ett poeng er til liten nytte. Da tror vi det kan bli mye rom, mange sjanser og mange mål for Manchester United.

Derfor spiller vi Manchester United-seier med minst to mål borte mot Sunderland til 1,98 i odds. Kampen går på TV 2 Sport Premium, spillestopp er klokken 14.25.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City28155854282650
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder