ENSOM: Harmeet Singh opplever en tøff tid i Vålerenga, og får nå også kritikk fra Strømsgodset-trener Ronny Deila. Foto: Marius Vik

Deila mener Harmeet Singh er egoistisk

VIF-spillerens svar: - Han har ikke peiling på hvordan min situasjon er

LA MANGA (VG Nett): Godset-trener Ronny Deila går åpent ut og kritiserer Vålerenga-stjernen Harmeet Singh (21) - som for tiden benkes ettersom han nekter å skrive ny kontrakt.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Etter at VG Nett i forrige uke avslørte at Vålerenga ønsker å selge 21-åringen til en norsk klubb fordi han ikke vil forlenge kontrakten med Vålerenga, har det vært storm rundt midtbanespilleren.

Nå melder Strømsgodsets trener Ronny Deila seg på i debatten - i samtale med VG Nett på La Manga.

- Det gjøres en kjempejobb i mange klubbe med å bygge opp og få frem unge, norske spillere. De bruker utrolig mye tid og penger på disse spillerne.

- Mange av de unge spillerne er egoistiske når de forsøker å gå på Bosman, i stedet for at de lar klubbene få noe tilbake.

- Tenker du på Harmeet Singh?

- Harmeet Singh er et eksempel på en slik spiller - i alle fall hvis han velger å gå uten at Vålerenga får noe for ham. Han har vært i Vålerenga i utrolig lang tid, og da er det klart at de også må få noe for det de har investert i ham.

Les også: - Spillersalgene er bra for Vålerenga

LANDSLAGET Singh fikk prøve seg på landslaget da de var i Thailand og spilte King's Cup tidligere i år. Han ble ikke tatt ut i troppen som neste gang skal møte Nord Irland. Foto: Erlend Aas / Scanpix

VG Nett møter Singh nærmest i ensom majestet på treningsfeltet i Spania. Mens de øvrige Vålerenga-spillerne restituerer med et bad etter gårsdagens kamp mot Ekranas (2-0), måtte Singh overvære de 90 minuttene fra sidelinjen. Belønningen var en full treningsøkt med reservekeeper Gudmund Kongshavn, samt et par av Vålerengas unggutter, mandag formiddag.

Ber Deila passe sine egne saker

21-åringen har opplevd fotballen langt lystigere enn det den er akkurat nå. Han ber likevel Godset-treneren om å passe sine egne saker.

- Ronny Deila har ikke peiling på hvordan min situasjon er, eller hva som skjer hos oss. Ronny Deila vet ingenting om hvorfor jeg ikke skriver under ny kontrakt med Vålerenga.

- Han burde heller passe på hva som skjer i Godset, er Singhs klare beskjed til Strømsgodset-treneren.

Singh ønsker ikke å fortelle hva som er årsaken til at han sier kategorisk nei til å forlenge med klubben han har vært i de siste ni årene.

- Martin Andresen har nå gått ut i media og fortalt hvordan han mener situasjonen er, og hvorfor Vålerenga gjør som de gjør. Føler du at du har samme muligheten, eller blir premissene for debatten feil når du er spiller på utgående Vålerenga-kontrakt, mens han er trener?

- Det er et vanskelig spørsmål, som jeg ikke tror jeg vil svare på. Jeg aksepterer at situasjonen er slik den er. Det er helt uaktuelt for meg å forlenge, men jeg ønsker ikke å si hvorfor.

- Men jeg lover å gi maksimalt, og å være fokusert på treningene. Det viktigste er at det går bra for Vålerenga, jeg ønsker ikke å lage noe bråk.

Klanen: - Trist situasjon

Bråk ser det likevel ut til å bli. I løpet av ettermiddagen kommer Klanen til å legge ut en pressemelding vedrørende Harmeet Singh. Midtbanespilleren får liten støtte fra Vålerenga-supporterne.

- Dette er en trist situasjon. Harmeet kunne fått en kjempeavslutning i Vålerenga, og blitt hyllet hver gang han kom tilbake til klubben - dersom han hadde skrevet under ny kontrakt.

- Jeg aner ikke hvorfor han ikke vil gjøre det. Kanskje er det er en tullete krangel med Martin (Andresen), men dette handler ikke om noe slikt, dette er noe som er større enn det: Harmeet er et resultat av 20 års Vålerenga-arbeid med yngre spillere, og et forbilde på Oslo Øst. Dette kunne vært en solskinnshistorie, han er en av få med fremmedkulturell bakgrunn som har slått igjennom - og burde gitt klubben en del kroner, sier Klanens talsmann, Christian Kjellsen, til VG Nett.

Rådet fra Kjellsen er derfor klart:

- Skriv under ny kontrakt, spill som f..n i 2012, og bli solgt til utlandet - eller forsvinn som en liten drittunge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder