SKILLER LAG: Roberto Di Matteo har mistet jobben som manager for sin gamle klubb Chelsea. FOTO: Guiseppe Cacace, AFP.

Di Matteo ferdig i Chelsea

Sky Sports hevder Benitez kan ta over

(VG Nett) Chelsea bekrefter på sine nettsider onsdag morgen at Roberto Di Matteo er ferdig som manager i London-klubben.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Chelsea FC har skilt lag med manager Roberto Di Matteo, skriver nettsiden.

Videre står det at formen og resultatene den siste tiden ikke har vært gode nok, og at styret følte det var nødvendig å holde klubben gående i riktig retning nå som London-laget er på vei inn i en hektisk fase av sesongen.

Til tross for en strålende start, har ikke Chelsea vunnet på flere kamper i den hjemlige ligaen Premier League, og tapte også i går mot Juventus i Champions League.

Tapet gjør i tillegg at Chelsea langt ifra er sikret videre avansement i den gjeve turneringen.

Nytt navn offentligjøres snart

Både tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola og den lenge arbeidsledige Rafael Benitez er de to alternativene som har vært sterkest knyttet til å ta over jobben på Stamford Bridge.

Ifølge Sky Sports er tidligere Liverpool-manager Benitez aktuell for å ta over - og spanjolen skal ha hatt samtaler med klubben allerede. Ifølge kanalen kan Benitez lede Chelsea på søndag mot Manchester City.

- Vårt mål er å være så konkurransedyktige som mulig, og kunne utfordre sterkt på alle fronter, står det i redegjørelsen på klubbens hjemmesider.

Klubben vil annonsere en ny manager snarest.

- Hard avgjørelse

- Det er en hard avgjørelse. Han har tatt de til seier i Champions League, og har nettopp fått ny kontrakt. Det kan godt hende at Guardiola lurer i kulissene, sier TV 2s fotballekspert Lars Bohinen til VG Nett.

Den tidligere englandsproffen, mener Chelsea ikke hadde gjort dette dersom det ikke satt en ny mann klar:

- Når du gir en manager en toårskontrakt, er det fordi du har troen og ikke i mangel på noe annet. Jeg kan ikke skjønne annet at det ligger noe bak og lurer. Og hvis det blir Guardiola, tror jeg han vil heve laget. Han har mer erfaring, og de vil ha enorm respekt for han. Og en del av de spillerne i Chelsea er ikke så langt unna nivået på de gutta han disponerte i Barcelona.

Overrasket

Tidligere Chelsea-keeper Frode Grodås synes det er overraskende at Di Matteo nå må gå.

- Det var overaskende. Det må jeg si. Det er jo å være i toppen å vinne de siste kampene som teller. Det har de ikke gjort og det har ikke sett bra ut i det siste, men jeg trodde han hadde mer å gå på etter det som skjedde i fjor, sier Grodås.

Han er usikker på hvem som vil ta over jobben.

- Det begynner å bli en del som har prøvd seg, så det er vel egentlig bare Abramovitsj som vet hvem som blir nestemann.

Italieneren, som selv har spilt for Chelsea i perioden 1996-2002, tok over jobben etter nåværende Tottenham-manager André Villas-Boas i mars i år. Han var i utgangspunktet assistenten til Villas-Boas, men ble manager da portugiseren fikk sparken på Stamford Bridge.

Di Matteo vant både Champions League og FA-cupen med blåtrøyene i fjor.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder