BRENNHET: Crystal Palace-profilen Wilfried Zaha er aktuell for flere toppklubber i Premier League. Foto: Reuters

United-floppen Wilfried Zaha hylles av Guardiola – kobles til toppklubber

Her er søndagens oddstips

Han ble ingen suksess i Manchester United. Nå kan Wilfried Zaha (25) være på vei mot et nytt topplag i Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I 2013 ble han hentet til Manchester United fra Crystal Palace med en prislapp på drøye ti millioner pund og forventninger om at han skulle bli en stjernespiller.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Zaha var den siste signeringen Sir Alex Ferguson gjorde før han la opp. Selv fikk managerlegenden aldri lede spilleren; det var David Moyes som var sjef da Zaha ble en del av troppen.

Ivorianeren ble en flopp. Han spilte bare to seriekamper for «de røde djevlene», ble lånt ut til Cardiff City og Crystal Palace, og endte til slutt med å returnere til sistnevnte på permanent basis.

Citys suksess-keeper: Var utespiller – tok radikalt grep

Der har han, siden 2015, overbevist stadig flere om at han har nivået inne for å bli en suksess i en topp seks-klubb i Premier League. Den siste i rekken av beundrere er Pep Guardiola, Manchester City-manageren, som peker ut Zaha som den største Crystal Palace-trusselen før oppgjøret på nyttårsaften.

– Jeg er virkelig imponert over det Zaha er i stand til å gjøre. Da han ikke var på banen, klarte ikke Crystal Palace å vinne. Han spilte ikke i de ni første kampene, men da han kom tilbake, endret laget seg, sier Guardiola ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter under bildet!

ZAHA-FAN: Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: Rebecca Naden Reuters

Crystal Palace-profilen har denne sesongen levert fire mål og én målgivende pasning på 14 kamper i Premier League. Frem til oktober var han ute med skade.

– Han er en spiller som kan snu kampen. Han har vunnet mange poeng for laget på egenhånd. Det er det jeg må være bekymret for, sier Guardiola.

Liverpools rekordkjøp: «Galskap» og «desperat»

Arsenal-aktuell

Overgangsvinduet i januar åpner om bare få timer, og det er grunn til å tro at det vil storme rundt Zaha. Han er ikke bare attraktiv i kraft av høstens prestasjoner, men også fordi han er engelsk statsborger og dermed tar opp en av de åtte nødvendige «homegrown»-plassene i troppen.

Ifølge The Sun topper han Arsenals ønskeliste for Alexis Sánchez-erstattere. Andre britiske medier nevner også Chelsea og Manchester City blant klubbene som er interessert.

United-profil: – Blir stemplet som morder

Det omstridte gliset som skapte spekulasjoner:

Crystal Palace-manager Roy Hodgson erkjenner at klubbens kjæledegge kan bli en ettertraktet mann fremover.

– Jeg forventer at dersom Zaha fortsetter med det han gjør nå, så vil klubben komme i en situasjon der noen ønsker å legge store summer på bordet for å prise ham bort, sier Hodgson ifølge Daily Mail.

VGs tips: Knapp City-seier

Selv om Zaha er i kjempeform, skal det nok godt gjøres for Crystal Palace å ta poeng når suverene Manchester City kommer på besøk. Guardiolas menn har vunnet 18 strake seriekamper – og samtlige på bortebane denne sesongen.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

Men Palace er i solid form: 1-5-3 på de ni siste kampene, og senest et 3-2-tap hjemme mot Arsenal som tidvis viste at de kan hamle opp med topplagene. City har dessuten vunnet tre av sine fire siste bortekamper med ett mål.

Derfor anbefaler vi et handikap-spill med 1-0 i favør hjemmelaget, og setter uavgjort-tegnet, det vil si at City vinner med ett måls margin. Det gir en odds på 3,70. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er klokken 12.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder