BOM, BOM, BOM: Roberto Firmino og flere andre Liverpool-spillere sliter fra ellevemetersmerket. Foto: Paul Ellis AFP

Sjekk Liverpools skrekkelige straffestatistikk

Her er tirsdagens oddstips!

Liverpool-spillerne sliter skikkelig fra straffemerket. Det kan bli kostbart i kampen om en Champions League-plassering.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Siden Divock Origi forsøkte seg fra ellevemetersmerket mot Plymouth Argyle i januar i fjor, har Liverpool-spillerne i tur og orden misbrukt muligheten fra straffemerket. Hele seks av ti straffespark har endt med bom i stedet for scoring.

Origi bommet på det nevnte forsøket mot Plymouth, James Milner bommet mot Southampton og Maribor, Roberto Firmino mot Sevilla og i lørdagens FA-cuptap for West Brom, og Mohamed Salah gjorde det mot Huddersfield.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Det er Firminos bom mot West Brom som skiller seg ut. Den ble nemlig av det kostbare slaget. For ved de andre misbrukte straffemulighetene, har Liverpool til slutt likevel kommet godt ut av det.

Les også: Coutinho får tyn etter ligadebuten

Men det var ikke tilfellet da de røk ut av FA-cupen mot «The Baggies».

Så hvem skal ta straffesparkene for Liverpool?

Tid for van Dijk?

– Det er fire-fem spillere i troppen som føler de burde ta straffene og som trener på det etter hver økt. Roberto Firmino er fortsatt i den gruppen, han scorer mye og er i god form, så det var logisk at han skulle ta den (mot West Brom, journ.anm.). Det var snakk om noen få centimeter. Slike ting skjer i fotball.

– Du kan gjøre et problem ut av det, men vi har mange spillere som kan avslutte i en slik situasjon fra elleve meter, sa manager Jürgen Klopp på mandagens pressekonferanse.

James Milner har i stor grad vært stabil og trygg fra elleve meter, men han spiller ikke fast lenger. Philippe Coutinho, en annen stabil straffeskytter, har som kjent forlatt klubben.

Virgil van Dijk hamret i sin Celtic-tid inn frispark med jevne mellomrom. Han har imidlertid aldri tatt et vanlig straffespark i sin karriere, men i kampen om en Champions League-plassering, har ikke Liverpool råd til å brenne straffespark.

Noen må derfor steppe opp.

VGs tips: Liverpool slår kraftig tilbake

Premier League-nykommer Huddersfield får besøk av et såret Liverpool, som tapte for Swansea og ble slått ut av FA-cupen av West Brom.

Jürgen Klopps menn hadde fire strake seiere før dette tapet, inkludert triumfen over suverene Manchester City. Huddersfield har plukket 16 poeng på hjemmebane denne sesongen (4-4-4), mens Liverpool er et av ligaens bortelag (6-3-3).

Følg Tipster på Facebook også!

Vertene mangler Elias Kachunga (mb), Jon Stankovic (f), Martin Cranie (f) og Chris Löwe (f), Liverpool må klare seg uten Nathaniel Clyne (f) og Daniel Sturridge (a).

Forrige oppgjør mellom disse to endt med 3-0-seier for Merseyside-klubben, og vi tror på reprise. Derfor går vi for et handikapspill til 1.85 i odds. Spillestopp er klokken 20.55, og kampen vises på TV 2 Sport Premium. Du kan også følge den på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder