«HØR PÅ I»: Adeleke Akinyemi jubler for ledermålet sammen med lagkameratene, mens Kjetil Rekdal instruerer i bakgrunnen. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Rekdals hodepine – to ganger RBK på ti dager

(Start – Molde 1–3) Nedrykkstruede Start tapte for sølvjagende Molde. Og nå blir det tøffe kampprogrammet enda tøffere med to ganger Rosenborg på ti dager for Kjetil Rekdals Start.

 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over ett år gammel

Torsdag venter Rosenborg på Lerkendal i semifinalen i NM-cupen. Neste søndag kommer det som trolig er årets seriemester til Kristiansand.

Når VG spør hvilken av de to kampene han helst vil vinne kommer svaret i samme sekund: – Vi vil helst vinne begge. Uavgjort etter full tid, og seier på straffespark på Lerkendal. Og tre poeng i seriekampen her nede, sier Kjetil Rekdal.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Start har aldri spilt cupfinale. Rekdal medgir at semifinale mot trønderne i deres egen hul blir steintøft. Men han går ikke med at laget hans har mistet trøkket etter den forrykende høstsesongen.

– Selvforskyldt. Vi ble for sløv det første kvarteret i 2. omgang. Det går ikke mot Molde, som akkurat nå kanskje er det beste laget i Norge, sier Rekdal.

MFK er nå bare to poeng bak Brann, som tapte søndagens gullkamp mot Rosenborg (1–2).

les også

Ingen har mer uflaks enn Molde og Strømsgodset

– Vi har heng på Brann, og det er kjekt. Vi skal vinne alle kampene vi har igjen, og vi har bedre målforskjell enn dem, sier Ole Gunnar Solskjær til MAX.

Molde har ikke tapt i Eliteserien på to måneder. Det er imponerende syv kamper siden. Start står fortsatt i bunnstriden. De var imidlertid foran både Strømsgodset og Bodø/Glimt på tabellen. Men det var før Magnus Wolff Eikrem scoret på vakkert vis (1–2), og Eirik Hestad ordnet Moldes tredje på overtid.

Se høydepunktene her:

For Kjetil Rekdal må det ha fortonet seg som rene drømmen i snøbygene på Sør Arena da han gikk til pause med ledelse etter scoring av Adeleke Akinyemi. I løpet av en dramatisk periode i 1. omgang fikk Start-treneren det akkurat som han ville. Hvis man vurderer det rent fotballkynisk.

Først bommet Erling Braut Haaland på en kjempesjanse, da Simon Larsen gjorde en fæl tabbe, og Moldes «wonderboy» kom alene mot Start-keeper Jonas Deumeland etter 33 spilte minutter.

Haaland bommet – gikk glipp av sitt 13. seriemål for året – og to minutter etterpå fikk han en ankelvridning i landingen etter en duell med Deumeland. Ikke lenge etter var det «game over» for Haaland, som haltet av banen, mens han skar grimaser. Solskjær bekrefter overtråkk.

Dette sa Rekdal etter kampen:

– Ankelen er hoven, og jeg tviler på om han er med i neste seriekamp mot Tromsø, sier Solskjær til MAX, som selv trakk frem den sterke bortestatistikken.

Molde har vunnet tre bortematcher på rad. Mot Glimt, Strømsgodset og nå Start.

les også

Haaland scoret og havnet i bråk: – Jeg ville ikke prøvd meg på ham

Molde-treneren klaget for øvrig på det meste i egne rekker. Og bekrefter at han var sint i pausen. Men gliset kom fort frem igjen. Med god grunn. MFK, som ikke har tapt i Kristiansand siden 2006 i seriesammenheng, snudde kampen.

Det startet med en dobbeltsjanse, og fortsatte med et herlig samspill mellom Eirik Hestad, Christoffer Remmer og til slutt Pawel Cibicki, som lurte inn utligningen.

les også

Rekdal frykter «helvetesuken»:–Vi lever fortsatt farlig

Start svarte nesten umiddelbart. Igjen var det nigerianeren Akinyemi som var farlig frempå med en kvalitetsheadingen. Men redningen til Andreas Linde var der og da utrolig viktig for romsdalingene.

les også

Hevder Ingebrigtsen er aktuell for klubb på Kypros

Moldes ledermål var kunst. Inn fra Kristoffer Haugen, og Magnus Wolff Eikrem løftet ballen elegant videre forbi en utspilt Daumeland.

– Jeg hadde mange sjanser, men jeg måtte liksom score på den vanskeligste, sier Wolff Eikrem.

1–3 kom på overtid. Molde fikk muligheten på en overgang. Eirik Hestad løp ballen i mål.

– Vi var ræva i 1. omgang, men i 2. omgang ble vi offensive i toppen. Vi stresser Start, og de ble åpenbart slitne utover i kampen, sier Eirik Hestad.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde76101971219
2Bodø/Glimt66002461818
3Rosenborg7322116511
4Kristiansund6240159610
5Brann6312910-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. IK Start
 2. Molde FK
 3. Kjetil Rekdal
 4. Ole Gunnar Solskjær
 5. Eliteserien

Flere artikler

 1. Haaland første tenåring på 17 år med tosifret: - Jeg vil bli toppscorer

 2. Molde bremset Rosenborgs gulljakt – Forren stanget inn seieren

 3. Kun fire lag har vært bedre enn Kjetil Rekdals Start

 4. Molde-midtbanen herjet i målfest på Alfheim

 5. Start-styreleder om at Rekdal ledet laget: – Uheldig og beklagelig

Fra andre aviser

 1. Start rotet bort seieren mot Molde: – Vi følger ikke med

  Aftenposten
 2. Snudde og vant mot Start: Molde puster Brann i nakken

  Aftenposten
 3. Snudde og vant mot Start: Molde puster Brann i nakken

  Fædrelandsvennen
 4. Sjekk denne Molde-forvandlingen på bortebane

  Aftenposten
 5. VIDEO: Disse Molde-scoringene senket Start

  Aftenposten
 6. Sjekk denne Molde-forvandlingen på bortebane

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder