Norge lekte seg og vant 4–0: – Nederland blir en helt annen kamp

(Slovakia-Norge 0–4) Norge nedsablet som ventet Slovakia og er dermed klar for ren gruppefinale mot Nederland tirsdag. Lisa-Marie Karlseng Utland scoret tre og Guro Reiten én gang.

  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over ett år gammel

Foran matchen på Intility Arena står Nederland med 19 og Norge med 18 poeng i denne VM-gruppen.

– Selv om Nederland blir en helt annen kamp, handler det om å fortsette med det fine angrepsspillet og være gode i gjenvinningen, sier landslagstrener Martin Sjögren til VG.

En veldig god nyhet er at Caroline Graham Hansen ser ut til å være i toppslag før Nederland-matchen. Hun var involvert i samtlige fire norske mål og briljerte. Sammen med Guro Reiten lekte hun seg mot syltynn motstand. Målvakt Ingrid Hjelmseth kunne nesten ha lagt seg ned og tatt en lur – uten at det hadde utgjort noen stor forskjell. Slovakia var aldri i nærheten.

– «Caro» har vært veldig fin og pigg hele uken. I dag er hun involvert i veldig mye av det som skjer i det offensive, sier Sjögren om Graham Hansen.

les også

Herlovsen og kjæresten mistet tvillinger – denne uken ble de foreldre til velskapt gutt

Sjögren valgte å bytte ut Reiten etter en times spill – dermed er mulighetene bedre for at hun har friske bein mot Nederland.

Isabell Herlovsen hadde flere megasjanser, men misset på alle.

– Hun var veldig skuffet og irritert over at hun ikke fikk mål. Om hun har spart scoringene til Nederland-kampen, så gjør ikke det noe, smiler Martin Sjögren.

Lisa-Marie Karlseng Utland derimot scoret like godt tre og er nå norsk toppscorer i kvalifiseringspuljen.

NORSK JUBEL: Lise-Marie Karlseng Utland og Guro Reiten var to av de toneangivende norske spillerne. Her jubler de etter scoring. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

1–0: Lisa-Marie Karlseng Utland. Graham Hansen gjorde forarbeidet, og Guro Reiten forsøkte seg først. Keeper halvklarte, og ballen endte hos Ingrid Moe Wold, som rolig serverte Utland ballen på sølvfat. Hun kunne score for åpent mål.

2–0: Guro Reiten. Graham Hansen spilte fram Reiten, som fra veldig skrått hold skjøt på innsiden av keeper og opp i nettaket. Det var Reitens landslagsmål nummer fem, det fjerde i denne VM-kvalifiseringen.

3–0: Lisa-Marie Karlseng Utland. Praktfull corner fra Graham Hansen ble forlenget av Utland, som stusset forbi Slovakia-keeper Maria Korenčiová.

les også

Leine takker for støtten: – Ser ut til at jeg får lov til å reise

4–0: Lisa-Marie Karlseng Utland. Nok en gang praktfullt forarbeid av Caroline Graham Hansen, og Utland kunne sette ballen i åpent mål – og fullføre sitt hat trick.

Norge vant hele 6–1 i hjemmekampen mot Slovakia, som gikk i Sarpsborg i september i fjor.

– Det er godt å vinne en sånn «må-vinne-kamp», sier Sjögren til VG.

– De norske jentene er solide. De har ikke sluppet til Slovakia med noen sjanser, fastslo NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

VM-sluttspillet neste år går i Frankrike den 7. juni til 7. juli. 24 land skal delta. USA er regjerende mester.

PS: Norges U-23-jenter vant naboduellen mot Sverige 2–0 fredag kveld. Mål: Vilde Hasund og Emilie Nautnes.

Flere artikler

  1. Hun er Norges farligste angrepsvåpen – på klubblaget er Utland reserve

  2. Drømmestart for Norge i VM: – Kunne ikke drømt om mer

  3. Norge til VM etter thrillerkamp: - En av de mest emosjonelle seirene

  4. Spillere i tårer etter norsk VM-exit: – Tungt, lei meg og skuffet

  5. Norge knuste Færøyene 13–0 – Herlovsen med scoringsrekord

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder