Lagerbäck røper endringer – Elyounoussi og Nordtveit trolig inn

TIRANA (VG) Lars Lagerbäck elsker å spille med det samme laget i kamp etter kamp. Men etter 4–1-triumfen mot Australia er han nødt til å bytte på sitt «winning team».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Svensken opplyste til mediene etter treningsøkten på KF Tiranas hjemmebane Stadiumi Selman Stërmasi at det blir «bytte i et antall posisjoner» i privatlandskampen mot Albania mandag kveld.

Ettersom Ola Kamara reiste hjem etter hat trick-oppvisningen mot Australia, er det vanskelig å tro noe annet enn at AIK-spiller Tarik Elyounoussi ligger best an til å få plassen ved siden av Bjørn Maars Johnsen.

les også

Kamara med Zlatan-advarsel etter hat trick: – Det blir to løver nå

Under spillsekvensen på treningen søndag ble Hoffenheims Håvard Nordtveit drillet ved siden av Kristoffer Vassbakk Ajer (19) fra Celtic i midtforsvaret. Ajer imponerte i debuten mot Australia og beholder trolig plassen. I så fall går Tore Reginiussen ut.

les også

VG+: Ødegaard-tallene: Slik gjør han det – egentlig

Pluss content

På høyreback kan Jonas Svensson erstatte Omar Elabdellaoui. Det spørs mest på om trønderen har kvittet seg med hamstringskaden han har slitt med. Han trente normalt søndag, og det var første gangen under denne samlingen.

– Det var positivt. Var med på alt og det gikk bra for seg. Men det er fortsatt noe annet å spille kamp, sier Svensson til VG.

– Vi får se hva medisinerne sier om Jonas. Vi kommer til å bytte, men hvor mange det blir, tør jeg ikke svare på. Vi får sammenfatte med legen etterpå, sier Lars Lagerbäck.

Også sentralt på midtbanen kan det bli endringer. Der var det Fredrik Midtsjø og Markus Henriksen som startet mot Australia.

les også

«Moi» fikk treningskorreks i Basel – slik vil han utvikle fysikken

Sliter på Balkan

Mandag er det Albania som gjelder, og historisk har Norge slitt på Balkan. Vi må tilbake til 2007 for å finne sist gang det skjedde. Da, med Åge Hareide ved roret, ble Bosnia beseiret 2–0.

Siden den gang har Egil «Drillo» Olsen (andre periode) og Per-Mathias Høgmo styrt skuta før Lagerbäck tok over.

Selv har den svenske landslagssjefen for Norge forsøkt seg mot Makedonia. Da ble det tap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder