TILBAKE: Sander Berge (t.h.) har raskt blitt en favoritt hos landslagstrener Lars Lagerbäck. Nå er han tilbake fra skade. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sander Berge tilbake for Norge: – Spesiell følelse

ULLEVAAL (VG) Landslagstrener Lars Lagerbäck (69) tok ut en tropp uten store overraskelser, men kan glede seg over å ha Sander Berge (20) tilbake.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den unge Genk-spilleren har vært ute med en skade på baksiden av låret i hele syv måneder, men er nå kampklar til oppgjørene mot Island (borte 2. juni) og Panama (hjemme 6. juni). Dermed kan han få sin første landskamp siden hjemmekampen mot Nord-Irland i starten av oktober. Da ble han kåret til banens beste.

– Det er veldig godt, en spesiell følelse, sier Sander Berge etter 207 dager (!) uten fotball.

– Hvordan føles det å nyte så stor tillit hos landslagssjefen selv om du kun er 20 år gammel?

– Det er noe jeg gleder meg enormt over. Jeg setter stor pris på den tilliten de viser meg. Fra dag én har jeg følt at de har ønsket å gi meg mye tillit, og at jeg har fått lov til å være meg selv på landslaget. Det er enormt givende, sier Berge til VG.

les også

Hareide: – Ble liggende to uker på gulvet

Starter neppe begge kampene

– Han fikk gjøre sitt comeback i forrige kamp og spilte 30 minutter. Han er helt frisk og har vært det lenge, men de har ikke ønsket å ta noen som helst risiko. Det er godt å kunne ha ham tilbake i troppen, sier Lagerbäck om Berge.

Hvordan landslagssjefen ser for seg matchingen av spilleren som spilte syv av ni landskamper i 2017, svarer han:

– Vi kan ikke forvente å se samme Sander Berge nå som han var i oktober. Vi må se an hvor mye han trener og hvordan han føler seg, men vi kommer ikke til å matche ham kjempe-kjempemye. To ganger 90 minutter er definitivt utelukket, opplyser Lagerbäck til VG.

– Hva med å starte med ham i begge kampene?

– Tvilsomt, sier landslagssjefen, som ellers har gjort alvor av sitt ønske om å snevre inn antallet spillere som får sjansen på landslaget.

Tok med skadet Ødegaard

Noe overraskende var det imidlertid at navnet til en skadet Martin Ødegaard dukket opp i den utvidede landslagstroppen, som teller 27 navn. Real Madrid-unggutten er ikke spilleklar ennå, men skal være med på samlingen fra 28. til 30. mai, et lignende grep Lagerbäck gjorde med skadede Berge under kampene i mars.

– Han er jo skadet, men han kommer til å være med litt likevel ettersom vi har noen siste gjennomganger som jeg synes det er bra at han som er aktuell for troppen, får være med på. Så han kommer til å være med de første dagene selv om han ikke kan trene, sier Lagerbäck.

les også

Ødegaard om Heerenveen: – Går mot slutten

– Betyr det at han er en del av den stammen du har pratet mye om, og at han har en viktig rolle i troppen?

– Ja, det kan man vel svare ja på. Det er en ung spiller.

Kamara spares trolig til Panama

Norge skal møte Island i Reykjavik 2. juni og Panama på Ullevaal stadion 6. juni. Det er flere cupkamper i Norge 30. mai – og Ola Kamara har kamp for LA Galaxy i den amerikanske ligaen 31. mai.

Det spørs dermed om trioen er aktuelle for spill mot Island lørdag 2. juni.

– Rosenborg-spillerne (Birger Meling og Tore Reginiussen) har kamp tett før og Ola Kamara som har reise og må omstille seg i tidsforskjell. De tre er nok spørsmålstegn for Island-kampen. Spesielt Ola, så hvis han skal spille, så er det nok bedre for ham å vente til den andre kampen, sier Lars Lagerbäck, som leder Norge for 12. og 13. gang i matchdobbelen i juni.

Her er hele den norske troppen:

Keepere: Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland, Sten Grytebust.

Forsvar: Tore Reginiussen (fra 30. mai), Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Jonas Svensson, Birger Meling (fra 30. mai), Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Haitam Aleesami.

Midtbane: Mohamed Elyounoussi, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget, Sander Berge, Markus Henriksen, Ole Kristian Selnæs, Fredrik Midtsjø, Iver Fossum, Stefan Johansen, Martin Ødegaard (28.-30. mai).

Angrep: Tarik Elyounoussi, Joshua King, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen, Ola Kamara.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder