Fikk slakt av Glimt - nekter for «Nord-Norge»-kompleks

(Bodø/Glimt - Ranheim 4–0) Etter fem kamper uten tap gikk Ranheim på en skikkelig smell borte mot Bodø/Glimt. Nord for Trondheim står overraskelseslaget med 0–8 i målforskjell.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Kanskje vi ikke liker å spille i Nord-Norge. Jeg trives her, men jeg vet ikke med resten.

Det sier Mads Reginiussen til Eurosport etter at hans Ranheim ble feid av gresset på Aspmyra stadion. Hele 4–0 ble det til hjemmelaget, akkurat samme sifre som da Tromsø høvlet over Ranheim på Alfheim i april. De to nordnorske lagene står for to av Ranheims tre tap så langt i Eliteserien (7–2–3).

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Trener Svein Maalen benekter imidlertid at hans gutter ikke triver i Troms og Nordland.

– Vi har vunnet mange kamper her på Aspmyra (2–1–0 siste tre på Aspmyra før søndagen), så det tror jeg ikke stemmer. Men vi har to dårlige opplevelser nord for Trondheim nå, så vi får bare komme tilbake, sier han.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Han er langt fra fornøyd med prestasjonen til eget mannskap, men bedyrer at de «ikke mister troen av denne kampen her» og at de «har mer å gå på». Likevel:

– Det var ikke planen, det her. Vi blir kontret i senk og gir bort et par mål. Vi skaper ikke nok selv, så det er veldig fortjent, men det blir litt for stygt, sier Maalen.

GUL JUBEL: Ulrik Saltnes sendte Bodø/Glimt i føringen etter bare fem spilte minutter. Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Feiret som Ronaldo

Det var en kollektiv svikt av overraskelseslaget fra Trondheim, men det er nok noen spillere som kommer til å ha litt ekstra vondt for å sovne fremover.

Kim Riksvold fikk en gedigen dobbeltsjanse til å utligne til 1–1 etter kvarteret spilt. Erik Tønnes innlegg var perfekt slått langs bakken, men foran mål ville det seg ikke for Riksvold.

Han avsluttet klink i stanga, fikk ballen tilbake igjen, men klarte ikke stokke beina kjapt nok til å trykke ballen over målstreken.

Aslak Witry kommer nok heller ikke til å glemme sitt tilbakespill på slutten av kampen. Det gikk rett til en årvåken Amor Layouni. Han chippet ballen elegant over burvokter Even Barli, fastsatte resultatet til 4–0 og feiret som Cristiano Ronaldo.

I mellomtiden hadde Philip Zinckernagel kontret inn 3–0 etter at 18 år gamle Håkon Evjen dunket inn sitt første eliteseriemål, begge på pasning fra Ulrik Saltnes, mannen som gjorde Bodø/Glimts første.

– Det var fantastisk, sier Evjen til Eurosport, men presiserer at dette først og fremst var en god lagseier.

– Jeg synes vi var mye bedre enn Ranheim. Det var vi nå og i hele fjor. Fotball er marginer og tro, og det har de hatt med seg i starten. Vi har hatt det motsatte, men i dag satte vi dem ordentlig på plass, sier Ulrik Saltnes, banens beste.

les også

Bamba-perle sørget for årets første borteseier for Kristiansund

Med trepoengeren karret Bodø/Glimt seg opp på 12 poeng på like mange kamper. Det holder til en 11. plass på tabellen, men på der er det fortsatt Ranheim som kan smile bredest. Laget ligger på 3. plass med sine 23 poeng.

– Det var en kamp godt under pari fra vår del. Vi møter et lag som vil mer enn oss. Det er noen forferdelige kontringer. Alt i alt er det veldig fortjent at vi taper, oppsummerer Mads Reginiussen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder