VENN MED BALLEN: Fotballen har rullet Martin Linnes vei de siste månedene. Nå kan han få sjansen som høyreback mot Panama på Ullevaal onsdag.

VENN MED BALLEN: Fotballen har rullet Martin Linnes vei de siste månedene. Nå kan han få sjansen som høyreback mot Panama på Ullevaal onsdag. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Semb om Martin Linnes: – Norges mest undervurderte spiller

ULLEVAAL/SANDVIKA (VG) Få norske spillere har opplevd et mer bejublet seriegull. Nå håper Martin Linnes (26) å få sjansen på favorittplassen mot Panama. Galatasaray-backen synes ikke alltid han får den anerkjennelsen han fortjener i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Norges mest undervurderte spiller, sier landslagets sportssjef Nils Johan Semb til VG.

– Skal jeg være helt ærlig, så er jeg enig. Jeg tror folk i Norge litt annet syn på Tyrkia enn jeg og mange i fotballen har. Det ikke mange nordmenn som hverken har opplevd – eller opplever – det samme som jeg gjør i Galatasaray nå, sier Linnes selv og kaller klubben «stor, stor, stor».

– Det krever mentalt styrke å spille i Istanbul. En veldig bra skole å gå, mener landslagssjef Lars Lagerbäck.

les også

Maars Johnsen avslører: Skal bli solgt i sommer

Etter å ha kommet inn og levert målgivende mot Besiktas, spilte Linnes de tre siste ligamatchene fra start. 19. mai vant det fotballgale landets mest populære klubb sitt første seriegull siden Linnes ankom vinteren 2016.

– Det tok av. På kanten til overtenning. Du skulle tro vi hadde vunnet Champions League. Men det er sånn de verdsetter fotballen i Tyrkia. Det er stort når jeg føler at jeg bidratt i så stor grad som i år. Det har gått bra sportslig og jeg er superhappy.

Fatih Terim (64) kom som inn ved juletider. Treneren som har vært tyrkisk landslagssjef tre ganger gikk løs på sin fjerde periode i Galatasaray. Det endte med 29 av 36 mulige poeng.

– Terim er en legende. Han er rett oppunder presidenten i Tyrkia, mener Linnes og viser til den stadig mektigere Recep Tayyip Erdogan.

HØYT OPPE: Martin Linnes (til høyre) i duell med Fenerbaches brasilianer, Giuliano, i mars. Foto: OZAN KOSE / AFP

– Du merker hele auraen og respekten han møter rundt om hvor vi spiller. Han gir deg troen på det du driver med. Han flink, ærlig og åpen med spillerne. Jeg liker klare beskjeder. Gjerne knallharde, smiler Linnes.

Han bor med samboeren Elisabeth Haugen og datteren Emma i byen med 15 millioner innbyggere. Martin Linnes kommer fra Sander i Hedmark med 313 innbyggere.

– Det sier seg selv at det er en stor forandring. Men samtidig så gjelder de samme normer og regler, det gjelder å være folk og oppføre seg, mener han.

– Det er ikke så mange nordmenn som tror oss: Men vi trives utrolig godt. Også familien har funnet seg til rette. Livet er som det skal.

les også

Lagerbäck med «positiv hjernevask»: Nekter å møte Frankrike

Etter å ha sagt nei til Besiktas i 2013 skrev Linnes under for Galatasaray frem til sommeren 2019.

– Nå blir det en sesong med Champions League. Det er guttedrømmen. Akkurat nå har jeg lyst til å forbli der jeg er. Jeg utelukker på ingen måte å skrive en ny kontrakt med Galatasaray.

Ifølge Kongsvinger-avisen Glåmdalen tjener han rundt 10 millioner kroner i året. Til sammen 35 millioner på sin nåværende avtale.

– Kontrakten veldig bra. Men det er ikke det viktigste, Det er spilletid og trivselen. Akkurat nå er begge ting helt supert.

– En veldig bra spiller som kan brukes i flere posisjoner, beskriver Lagerbäck og drillet på tirsdagens trening Linnes til høyre i en backkjede med Kristoffer Ajer, Tore Reginiussen og Birger Meling. Det kan tyder på at hedmarkingen får sjansen på bekostning av Jonas Svensson på Ullevaal onsdag kveld. Omar Elabdellaoui ble nektet landslagssamling av Olympiakos.

– Jeg har blitt brukt etter behov, men det er høyreback jeg er. Så det hadde vært gøy å få sjansen. Konkurransen om plassen er kanskje den tøffeste på laget, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder