«Utrent» Reginiussen ble tomålsscorer mot Haugesund: – Usikker på formen

Publisert: Oppdatert: 15.04.18 22:03

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

(Ranheim – Haugesund 4–2) Mads Reginiussen (30) hadde ikke spilt et eneste minutt i Eliteserien før oppgjøret mot Haugesund. 90 minutter senere sto han med to mål, én assist og tre nye Ranheim-poeng.

– Jeg kan ikke klage, selv om jeg var usikker på formen. Jeg har ikke hatt mange fotballøkter før i dag, sier Reginiussen til VG.

Han avslører at han kun hadde hatt én skikkelig trening på de tre siste ukene. I oppkjøringen fikk han en solid overtråkk og fikk ikke sine første Eliteserie-minutter før dagens oppgjør.

Alta-mannen kunne knapt fått en bedre debut på øverste nivå.

VG Live: Vi fulgte kampen her.

På stillingen 2–2 slo Kristoffer Løkberg lavt inn fra kanten. I feltet hoppet både Michael Karlsen og Erik Tønne over ballen og satte hele Haugesund-forsvaret sjakk matt.

Dermed ble kaptein Reginiussen stående helt alene på bakerste stolpe og satte enkelt inn sitt andre for kvelden til 3–2.

– Den var ferdigscoret. Doble overhopp er det ikke så ofte man ser, men når det først skjer så blir det enkelt for meg, sa Reginiussen til Eurosport.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Pangstart

Vertene tok ledelsen allerede etter seks minutter i solskinnet. Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit glapp en løs ball i feltet og Karlsen skjøt mot mål.

Ballen ble reddet på streken av en Haugesund-spiller, men returen landet rett på hodet til Reginiussen, som stanget inn 1–0.

– Jeg traff fint på den. Det er litt tilfeldig at den treffer meg i hodet, men det var bra satt, smilte finnmarkingen til Eurosport i pausen.

Drøye ti minutter senere skulle det på ny bli jubel i Trondheim. Ranheim fikk frispark etter at Ben Karamoko hadde felt Løkberg like utenfor boksen.

Veteran Øyvind Storflor gikk frem og bøyde ballen over muren og i mål til 2–0.

Slo tilbake

Men kalddusjen lot ikke vente på seg for hjemmelaget.

To minutter senere slo Grindheim lavt inn og på bakerste stolpe dukket Alexander Stølås opp og hamret inn reduseringen til 1–2.

– En håpløs taktisk inngang av oss. Den tar jeg på min kappe, sa en misfornøyd Haugesund-trener Eirik Horneland til Eurosport i pausen.

62 minutter ut i kampen viste en svært frisk Babajide David Akintola hva som bor i kantspilleren. Han dro tre-fire overstegsfinter før han fant Grindheim i boksen med et lavt innlegg. Veteranen satte enkelt inn 2–2 fra kloss hold.

Da trodde de fleste at det var Haugesund som skulle få vind i seilene. Men i stedet var det Ranheim som hadde mest å gi på slutten.

Seks minutter før slutt slo Reginussen et innlegg mot bakerste stolpe og der dunket Tønne inn 4–2. Da var kampen i realiteten punktert.

– ​Vi kommer oss inn i kampen med 2-2, men det er rufsete hele veien. Ranheim er først på det aller meste og ville mest. Etter kampen ser det ut som elendig håndverk. Flatt, ustrukturert og det så ut som vi bare hadde kastet 11 spillere ut på banen. Slik kan det ikke være, sa Horneland til Eurosport etter kampen.

Dermed tok Ranheim sin tredje seier på fire kamper så langt i sesongen og ligger på en smått imponerende tredjeplass.

Haugesund falt ned til syvendeplass etter å ha tapt sesongens andre kamp av fem mulige.

Denne artikkelen handler om