Nå har Kane 55 mål på to sesonger

(Brighton-Tottenham 1–1) Harry Kane (24) har scoret 55 mål på to Premier League-sesonger. Fortsatt har han fire seriekamper å gjøre det på. Men først er det semifinale mot Manchester United.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mot Brighton satte han inn 1–0 rett etter pause. Det er hans 26. ligamål i 2017/18, ifølge den offisielle Premier League-statistikken. I fjor sto Kane for 29 fulltreffere.

Derimot er det tvilsomt om Tottenham-stjernen har muligheter til å bli årets toppscorer, for Mohamed Salah har 30. Selv om Spurs har flere «lette» motstandere mot slutten av sesongen.

Kane scoret ikke bare sitt 26. seriemål, men med målet mot Brighton har han også scoret mot 26 av de 27 klubbene han har spilt mot i Premier League. Cardiff er den eneste klubben han fortsatt mangler mål mot, og de er som kjent på nivå to nå.

les også

Uwe Röslers City-sønn vil spille for Norge: – Har en rå mentalitet

Pluss content

Tottenham-sjef Mauricio Pochettino hadde nok lørdagens FA-cup-semifinale mot Manchester United i tankene, for han hadde gjort seks endringer siden tapet mot Manchester City i helgen.

– Det er nødvendig med friske bein, sa Tottenham-sjefen før kampen.

Dele Alli, Davinson Sanchez, Kieran Trippier, Erik Lamela, Eric Dier og Mousa Dembele var alle ute i startoppstillingen.

les også

Hareide etter City-gull: - Bra for fotballen

– Vi tenker ikke på kommende kamper, bedyret Harry Kane i et intervju vist på TV2 etterpå.

– Det er rart å se så gode spillere gjøre så store feil, sa en skuffet Simen Stamsø Møller i pausen på TV2-sendingen.

Spurs hadde faktisk ingen store sjanser før på overtid i 1. omgang, da Son fikk en kjempemulighet, men Brighton-keeper Mat Ryan reddet mesterlig.

I 2. omgang kom det to mål i løpet av de første fem minuttene. Etter en rekke merkelige involveringer fra Brighton-spillerne, gjorde Son forarbeidet og Kane sendte Tottenham i ledelsen. Ballen traff riktignok Bruno, men Brighton-forsvareren var nok innenfor målstreken.

les også

David Silvas rørende melding etter seriegullet

Men rett etterpå laget Tottenhams Aurier et unødvendig straffespark, og Pascal Gross satte ballen i nettet bak Lloris, som var veldig nær ved å redde. Etter kampen byttet tyskeren drakt med Christian Eriksen.

Kane lå dypere i 2. omgang enn han gjorde før pause.

– Det fungerte bra, sa han selv etterpå.

– Tottenham skuffer om dagen, fastslo Simen Stamsø Møller på TV2s sending.

les også

Manchester City mester etter West Brom-skrell - Pogba latterliggjøres

– De skal spille sesongens hittil viktigste kamp til helgen. Men de burde ville vise mer enn de gjorde.

– Vi skaper sjanser, men ikke nok til å vinne. Det er litt skuffende, innrømmet Spurs-bossen Mauricio Pochettino etterpå. Han ville ikke være med på at han hadde forventet dårligere spill når han byttet så mange spillere siden forrige kamp.

Brighton har nå sluppet inn mål i 13 kamper på rad. Laget har åtte poeng ned til nedrykkssonen.

Men Brighton har ikke noe lett program på slutten: Burnley (b), Manchester United (h), Manchester City (b), Liverpool (b). Poenget mot Tottenham tirsdag kan bli veldig viktig.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder