TIL SØR-KOREA: Molde leier ut Jose Mota. Foto: Scanpix

Mota fra Molde til Sør-Korea

(VG Nett) Brassen José Mota (30) leies ut fra Molde og skal den kommende sesongen spille for Suwon Samsung Bluewings i Sør-Korea.

30-åringen havnet i skyggen av Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf i Molde forrige sesong. Mota fikk kun 11 kamper fra start for sølvvinnerne (15 innhopp), men noterte hele åtte scoringer i eliteserien.

VG LIVE:Sjekk Motas 2009-statistikk her!

Molde melder nå på sine nettsider at de er enige med Suwon Samsung Bluewings om en utlånsavtale for Mota.

- Koreanerne har tilbudt José en avtale som etter det jeg forstår er vanskelig å takke nei til. Det er klart at Jose hadde vært bra å ha for oss denne sesongen, men jeg har godt håp om at vi klarer å erstatte ham med et par gode spillere, sier MFK-trener Kjell Jonevret til Moldes hjemmeside.

VG Nett-leser:Veldig merkelig det her, når de jakter på spiss så låner de ut en som de for et år siden gjorde alt i deres makt for å hente.Diskutér Mota her!

Molde presiserer at små detaljer gjenstår før overgangen er 100 prosent klar, men både Suwon Samsung Bluewings og det asiatiske fotballforbundet bekrefter at Mota reiser til Sør-Korea.

IKKE BEKYMRET: Kjell Jonevret. Foto: AFP

Les også:Mota slipper karantene

Motas nye klubb holder til i byen Suwon og ble stiftet så sent som i 1995. Det Samsung-sponsede laget er regjerende mestere i Sør-Korea og bruker store penger på å nå toppen. To andre brasilianere ble presentert sammen med Mota denne helgen.

Med Mame Biram Diouf i Manchester United og Rune Ertsås på vei til franske Tours begynner det å bli tynt med spisser i Molde-troppen. Det bekymrer ikke trener Jonevret.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Jeg er ikke urolig. Vi hadde aldri gått med på denne avtalen om vi ikke hadde trodd at vi skulle komme styrket ut av dette, sier svensken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder