NY KONKURRENT: I år handlet det meste om Rosenborg og Vålerenga. Martin Andersen tror Molde vil melde seg på i toppen med Ole Gunnar Solskjær og mer midler. Foto: Bjørn S. Delebekk

- Solskjær kan vinne serien på første forsøk

SMUGET (VG Nett) - Med ressursene Ole Gunnar Solskjær får i Molde, kan de fint vinne serien allerede i 2011, sier Vålerenga-trener Martin Andresen.

  • Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Sponsorkronene flommer i Vålerenga også, men trener Martin Andresen har langt fra carte blanche på overgangsmarkedet.

Hans inntrykk er at Molde, til tross for 92 ferske sponsormillioner inn i VIF-kassa, satser hardere økonomisk for å ta igjen Rosenborg på toppen.

VG-DEBATT:Den store Vålerenga-tråden. Diskuter alt her!

- De har tatt seriesølv og spilt Champions League i Molde tidligere. Selvfølgelig kan de vinne serien også. Det er bra for interessen at Ole Gunnar er tilbake. Og de er en reell utfordrer med en gang, mener Andresen.

Han bygger Molde-uttalelsene på voldsom underprestering i første halvdel i år - og at de siste åtte kampene viste hva som egentlig bor i laget.

- Men vi skal gjøre det tøft for dem altså, lover Martin Andresen.

Vålerenga inviterte til pressekonferanse på Smuget i Rosenkrantzgate i Oslo sentrum onsdag formiddag, men antall journalister var i kraftig mindretall i forhold til gavmilde sponsorer.

(saken fortsetter under bildet)

GAMLE KOLLEGER: Andresen og Solskjær før en landskamp i 2006. Foto: Scanpix

- Den siste uken har vi signert tre sponsoravtaler for de neste tre og et halvt årene verdt 92 millioner kroner, skrøt administrerende direktør Pål Breen.

- 92 mill. netto?

- Ja, det er veldig små utgifter for oss knyttet til disse avtalene, det må i så fall være gratisbilletter, sa en tilfreds direktør.

Nordea kommer inn som ny generalsponsor, mens Hafslund tar steget ned og kun havner på shorts og strømper på den nye drakten.

NY DRAKT: Mos Abdellaoue (fra v.), André Muri og Freddy dos Santos presenterte 2011-utgaven av VIFs drakter. Foto: Eirik Førde

Ny utstyrsleverandør blir Adidas (Kappa droppes), og spillerne Freddy dos Santos, André Muri og Mostafa Abdellaoue viste frem det nye arbeidsantrekket - til stor applaus fra representanter fra både VIP'en og Klanen.

- Den er nok litt for tettsittende til at jeg vurderer comeback, meldte Martin Andresen fra Smuget-scenen.

Forsterkninger?

Det alle Vålerenga-supportere nå venter på er hvordan ledelsen vil forvalte de store sponsorinntektene i forhold til spillerkjøp.

Klubben er sportslig svekket siden i fjor ettersom Mohammed Abdellaoue (Hannover 96), Bengt Sæternes (Viking) og Birger Madsen (Start) er borte fra starten på årets sesong.

- Vi er kommet opp på et såpass sportslig høyt nivå at utfordringen blir å få tak i spillere som er bedre enn de vi allerede har. Vi konkurrerer ikke bare med norske klubber lenger, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til VG Nett.

- Vi må ha inn nye folk. Vi må se an om det forsvinner flere, men vi trenger en ny midtstopper og en til to mann helt på topp, hevder Martin Andresen.

Han tror ikke han får all verdens med overgangskroner å rutte med - selv om Moa-pengene fra Tyskland står tilnærmet ubrukt på bok og sponsoravtalene er større enn noensinne.

Håper kurvene møtes

- Det er bra at sponsorbudsjettet er i boks, men vi er fremdeles lillebror i forhold til Rosenborg, mener Vålerenga-treneren.

(saken fortsetter under bildet)

GULLKAMPEN: Morten Moldskred jubler for RBK mot Vålerenga i kampen som i praksis sikret trønderne gull. Foto: Scanpix

Andresen føler at hans unge lag viste et imponerende høyeste-nivå og også fin stabilitet i 2010. Likevel havnet man åtte poeng bak ubeseirede trøndere.

- De var ekstremt sterke og er en naturlig favoritt også neste år. Men vi har yngre spillere, og vi satser hardt på at kurvene våre skal møtes. Det kan skje neste år, men det avhenger at mange av våre fikser andresesongen etter et gjennombrudd samt at vi unngår skader. Vi hadde nesten ikke folk ute i år, og per nå er stallen vår enda tynnere. Vi behøver å treffe med innkjøpene, sier Martin Andresen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder