RØDT KORT: Emmanuel Frimpong er fotografert sammen med Arsene Wenger i Arsenal-tiden. Fredag spilte han russisk serieåpning for Ufa mot Spartak Moskva.
RØDT KORT: Emmanuel Frimpong er fotografert sammen med Arsene Wenger i Arsenal-tiden. Fredag spilte han russisk serieåpning for Ufa mot Spartak Moskva. Foto:Thanassis Stavrakis,Ap

Tidligere Arsenal-spiller utsatt for rasisme - viste fingeren og fikk rødt kort

FOTBALL

Tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpong ble utsatt for rasisme i kveldens russiske ligapremiere. Han svarte med å vise fingeren - og fikk rødt kort.

Publisert:

– Jeg hørte rasistiske ord fra en Spartak-supporter. Jeg forstår ikke og aksepterer ikke rasisme, og jeg viste fingeren. Jeg mistet tålmodigheten, forteller Ghanas midtbanespiller til Sovjetskij Sport.

Rasisme er et kjent problem i russisk fotball, og i fredagens seriestart mellom Spartak Moskva og Ufa skjedde det igjen. Frimpong spiller nå for Ufa.

Drøyt halvtimen var spilt da det skjedde. Dommer Vladimir Moskaljov belønnet Frimpong med marsjordre.

Ifølge Frimpong hørte linjemannen supporterens rasistiske utrop - uten å reagere.

– Det er ikke først gang jeg har hørt rasistiske bemerkninger her i Russland, sier han til Sovjetskij Sport.

Å «vise fingeren» regnes som enda mer alvorlig i Russland enn i Norge.

Tre andre svarte spillere har de siste sesongene blitt utestengt i fra to til fire kamper for å ha reagert på rasisme under kamper i den russiske toppligaen. Det russiske fotballforbundet og klubbene gjør minimalt for å få slutt på rasismeondet.

Kampen mellom Spartak og Ufa endte 2-2.

Her kan du lese mer om