– Alt annet er på grensen til useriøst

– For Molde finnes det ingen ulemper ved en Solskjær-retur

ENIGE: Knut Espen Svegaarden (øverst til venstre), Lars Tjærnås (nederst til venstre), Joacim Jonsson (øverst til høyre) ogTor-Kristian Karlsen (nederst til høyre) tror alle at Ole Gunnar Solskjær (i midten) vil være et godt valg som Skullerud-etterfølger. Foto:NTB og VG,

Ekspertenes melding: Hent Solskjær

MOLDE/OSLO (VG) Tor Ole Skullerud (44) gir seg som Molde-trener etter sesongen, og ekspertene er helt enige om hvem etterfølgeren bør være.

 • Stine Løvmo Lie
 • Jostein Magnussen

Artikkelen er over fem år gammel

– Ole Gunnar Solskjær! Og sier Solskjær nei, må Molde se ut av landet, sier C More-ekspert Joacim Jonsson.

Les også: Slik forklarer Skullerud Molde-avgangen

Svensken mener at det bør være åpenbart for den regjerende seriemesteren å henvende seg til gamletreneren, som forsvant til Cardiff etter 2013-sesongen.

– Alt annet vil være ulogisk og på grensen til useriøst. Solskjær har hatt suksess tidligere, og han kjenner mekanismene i klubben, forklarer Jonsson.

42-åringen ledet Molde til seriegull i 2011 og 2012, og cupgull året etter. Så dro han til Wales for å prøve lykken som Premier League-manager. Det endte i nedrykk og sparken, og nå er Solskjær igjen bosatt i Kristiansund - halvannet steinkast fra den ledige trenerjobben.

LES OGSÅ:Tidligere Molde-helt tror på Solskjær

LES OGSÅ:Også Start må på trenerjakt

Tror interessen rundt klubben vil øke

– Kanskje jeg bommer grovt, men uten noen dypere innsikt i hva Molde tenker, så kan det virke som denne stillingen nesten er forhåndsbooket Ole Gunnar Solskjær. En slik løsning ville jo selvsagt vært optimal for begge parter, mener Tor-Kristian Karlsen.

Talentspeideren og rådgiveren holder også på med headhunting av trenere, og han vet hva han snakker om.

– I Solskjær vil Molde få en trener som er lommekjent i klubben, og som automatisk vil få spillernes tillit. Entusiasmen og medieinteressen rundt klubben vil igjen vokse. For Molde finnes det ingen ulemper ved en Solskjær-retur.

Karlsen tror heller ikke det vil være et karrieremessig tilbakesteg for Solskjær:

– Per dags dato er han kanskje ikke lenger brennhet for engelske klubber og i stedet for å ta et risikofylt «mellomopphold» i en mindre profilert europeisk liga som en omvei til Premier League eller Championship, kan det kanskje være like fornuftig å lede Molde for andre gang. I den klubben ligger tross alt det meste til rette for ny suksess. Solskjær er fortsatt en veldig ung trener og en ny Tippeliga-jobb er ikke noe tilbakeskritt.

LES OGSÅ: Strandberg skjeller ut Høiland

– Forvandlet et nesten-lag til et vinnerlag

Han er enig med Jonsson i hva Molde bør gjøre, dersom Solskjær vender ryggen til.

– Om Solskjær av en eller annen grunn ikke er aktuell, så burde det absolutt være interessant å kaste garnet utover de norske grensene. Når det er sagt har jo Molde tradisjoner for å hente svenske trenere, men i fremtiden er jeg ganske overbevist om at norske klubber vil også se lenger enn Norden i søken på nye trenerteam, spår Karlsen.

LES OGSÅ: Nils Arne Eggen mener dette var Molde-tabben

VGs fotballjournalist Knut Espen Svegaarden har også troen på Solskjær.

Det mest nærliggende trenervalget er Ole Gunnar Solskjær. Hvis han er motivert, så kan det være en god løsning for begge parter. Han har bevist at han kan være en vinner. Sist tok han et nesten-lag og gjorde det til et vinnerlag.

– Han har en fin mulighet til å «restarte» karrieren sin. Hvis han går til en halvgod klubb i Europa og mislykkes, kan han ødelegge litt av Solskjær-navnet.

– Hva med andre enn Solskjær?

– Jeg er usikker på om Stabæks Bob Bradley ser på det som et steg. Det er lett å tenke på ham når det blir en ledig jobb, ettersom han gjør det så bra i Stabæk. Kjetil Rekdal, Åge Hareide og Tom Nordlie er også navn som kommer til å dukke opp, men for meg høres det logisk ut at Solskjær skal tilbake. Jeg er helt sikker på at navnet hans diskuteres.

Også C More-ekspert Lars Tjærnås trekker frem Solskjærs navn:

– De bør se etter en som kan bygge både lag og klubb, litt på samme måte som Solskjær gjorde. Bakgrunnen for det er at det er en klubb fra en liten by, og de er nødt til å være ekstremt gode på alt som bygger fundament og skaper stabilitet. De bør ha en tydelig pedagog og en sterk leder, og spillestilen bør helst ikke avvike for mye fra dagens filosofi. Bradley og Solskjær fyller de fleste krav som to klare navn for meg.

Saken fortsetter under videoen

Taus direktør

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen vil ikke navngi noen aktuelle kandidater:

– Vi kommer til å jobbe i det stille. Det kan godt hende media kommer til å spekulere, men vi kommer til å jobbe i det stille. Så vil vi ha en løsning på plass på et eller annet tidspunkt og da vil vi kommunisere dette for omverdenen. Arbeidet med å finne en ny trener starter nå.

– Skullerud tok over for Ole Gunnar Solskjær som er ledig på markedet. Mange som har tenkt i de banene at nå blir det en retur?

– Det er sikkert mange som tenker slik, men du får ikke meg til å si noe om det.

Mer om

 1. Molde FK

Flere artikler

 1. VG erfarer: Neppe Solskjær-comeback i Molde

 2. Solskjær er Moldes nye manager

 3. Skullerud: Derfor forlater jeg Molde

 4. Slik er den nye Solskjær-avtalen

 5. Tidligere Molde-helt: - Solskjær vil være et godt valg

Fra andre aviser

 1. Ekspert: - Molde må velge Solskjær eller en utenlandsk trener

  Aftenposten
 2. Lover ny Molde-trener før sesongen er over

  Aftenposten
 3. Her er Solskjærs hyllest til Moldes gullvinnere

  Aftenposten
 4. Molde-direktøren bekrefter: Solskjær snakker med NFF om landslagsjobben

  Aftenposten
 5. Molde jakter ny trener i utlandet

  Aftenposten
 6. Solskjær i forhandlinger med ny klubb

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder