Celtic-treneren til VG: – Tror vi har sett det der for siste gang

Spisskjøpet Ciftci må sone seks kamper for å ha bitt en motspiller

SCORET: Stefan Johansen scoret i hjemmekampen mot Stjarnan og skaffet et straffespark han selv ønsket å ta. Her skyter nordmannen utenfor i første omgang. Foto:Jason Cairnduff,Reuters

Deila ga Johansen strafferefs

GARDABÆR (VG) Ronny Deila (39) har gitt Stefan Johansen (24) klar beskjed om hvem som skal ta straffesparkene i Celtic etter diskusjonen på banen forrige uke.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fire år gammel

Deila og hans menn ankom i går Reykjavik foran returkampen mot Stjarnan i Champions League-kvalifiseringen. Med 2-0 å gå på fra møtet i Skottland ligger alt til rette for et forventet Celtic-avansement, men forspranget burde vært større.

På stillingen 2-0 skaffet Stefan Johansen et straffespark han selv ønsket å ta. Banens bestemann tok ballen og pekte på seg selv, men Leigh Griffiths er mannen som tar Celtics straffer når han er på banen. Skotten gikk etter litt diskusjon frem og bommet.

– Jeg vet ikke hvorfor Stefan gjorde som han gjorde, men det påvirket Leigh. Det er forhåpentligvis siste gang vi ser noe slikt. Det skal være veldig klart hvem som tar straffene, sa Deila etter kampen til Daily Record.

Ga Johansen beskjed

Etter pressekonferansen på lille Samsung Stadium med kun 1.022 sitteplasser tirsdag kveld, bekreftet Deila at han hadde tatt opp straffediskusjonen med landsmann Johansen.

– Ja, det har jeg, men det er vi ferdig med nå. Det var noe vi måtte rydde opp i, og jeg tror vi har sett det der for siste gang, sier Deila til VG og smiler.

– Vi må være tydelige som trenere på hvem som skal gjøre hva og spillerne må tenke mer som et lag når de er ute på banen. Det er uprofesjonelt at vi som lag krangler om hvem som skal ta straffene, fortsetter Celtic-sjefen.

En anerkjent Celtic-blogg skrev etter kampen at Johansen bør tenke over at Griffiths, som spiser muffins på benken og er kjent for å havne i trøbbel, kom ut av situasjonen som den modne av de to.

HAR SAGT FRA: Ronny Deila på Samsung Stadium tirsdag kveld. Foto:,Wegard Bakkehaug

Straffekrangel også i vår

Også under ligacupfinalen i vår fikk Deila se to Celtic-spillere krangle om et straffespark. James Forrest «vant» duellen mot John Guidetti den gang, men som Griffiths misset også han.

– Nå har det skjedd to ganger så dette har ikke bare med Stefen å gjøre, men det må ryddes opp i, sier Deila.

– Jeg så krangelen mellom Johansen og Griffiths, og ble glad da spissen vant for jeg hadde jeg en følelse på hvor han ville skyte. Selv om vi er amatører gjør vi hjemmeleksene våre, sa Stjarnan-keeper Gunnar Nielsen til Daily Record forrige uke.

På vei fra Skottland til vindkastene og det som minner om surt, norsk høstvær i går fikk Celtic meldingen om at nykommer Nadir Ciftci må sone seks kampers karantene for å ha bitt Jim McAlister i lokaloppgjøret mellom Dundee United og Dundee i siste serierunde forrige sesong.

Avbrøt Ciftci-spørsmål

Spissen, som skal ha kostet rundt 1,5 millioner pund i sommer og ser ut til å bli Celtics førstevalg på topp, har vært involvert i flere kontroversielle episoder i Skottland. Han fikk blant annet to kampers karantene for å langet ut mot sin nye lagkamerat Scott Brown og har blitt anklaget for å ta tak i halsen på en linjemann etter en krangel på banen.

– Dette er noe som skjedde før han kom til Celtic. Jeg har ikke satt meg så mye inn i det, men Nadir sier han er skuffet. Vi har flere spisser som kan gjøre en jobb mens han er ute, sier Deila om suspensjonen før Celtics pressekvinne griper inn og ber journalistene skifte tema.

Les også

 1. Deila utelukker Ødegaard-gjenforening

  GARDABÆR (VG) Celtic-sjef og gamletrener Ronny Deila (39) mener det beste for Martin Ødegaard (16) er å bli i Real…
 2. Full slåsskamp etter opprykkskamp i Skottland

  (Motherwell - Rangers 3-0, 6-1 sammenlagt) Opprykksfinalen ble et mareritt for Rangers.
 3. Deila: – Hater følelsen jeg hadde etter Maribor-tapet

  Ronny Deila (39) orker ikke tanken på å en ny flause i Europa. «The Treble» i Skottland og Champions League-spill er…
 4. Stefan Johansen danset i glede, men da han ville ta straffe sa Deila nei

  (Celtic-Stjarnan 2-0) Han danset Celtic i gang inn i en ny sesong. Stefan Johansen både scoret og serverte målgivende.
 5. AS: Martin Ødegaard aktuell for utlån til Celtic

  Den spanske sportsavisen AS skriver at Martin Ødegaard er aktuell for utlån til Celtic.

Mer om

 1. Skotsk fotball

Flere artikler

 1. Stefan Johansen danset i glede, men da han ville ta straffe sa Deila nei

 2. Deila: – Hater følelsen jeg hadde etter Maribor-tapet

 3. Johansen scoret sesongens første - og ble byttet ut: Norsk drømmestart for Celtic

 4. Celtic videre tross sjokkstart: – Det var aldri noe stress

 5. Motstanderens manager nektet å ta Deila i hånden etter kampen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder