SCORINGSHELTEN: Innbytter Peter Kovacs satte inn det avgjørende målet mot Start. Nå har Strømsgodset stø kurs mot seriegull. Foto: Scanpix

Deila: - Kovacs kan avgjøre alt

Godsets gulljoker sendte Drammen til himmels

DRAMMEN (VG Nett) (Godset - Start 1-0) Peter Kovacs kan se ut til å bli Ronny Deilas gulljoker. For andre kampen på rad ble ungareren matchvinner, da han senket Start kvarteret før slutt.

Sondre Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Se høydepunkter fra alle eliteseriekampene på VGTV fra kl. 23.00. Dette er et samarbeid med C Sports .

Elleville og gullkåte drammenserne gikk nærmest av hengslene da Kovacs, kvarteret før slutt, sendte Godset i føringen med et hodestøt på corner - etter at Godset tidvis hadde plundret hjemme mot Start.

- Peter Kovacs kan avgjøre alt. Jeg hadde på følelsen av at dette var hans kamp, sier Godset-trener Ronny Deila til VG.

- Jeg vet at Kovacs er en joker. Han er i kjempeform, og burde kanskje startet i dag, fortsetter Deila.

VG Live: Referat fra kampen

Kovacs var naturligvis også meget fornøyd med scoring og seier.

Du kan se ut til å bli viktig for Godset i gullkampen?

- Ja, jeg scorer ofte i slike kamper. Jeg hadde også på følelsen at dette var en kamp for meg. Kanskje jeg avgjorde gullet i dag, innrømmer han overfor VG.

For drammenserne tok et stort steg nærmere seriegull. Nå kan Godset bli seriemester allerede etter neste serierunde.

- Vi har to matchballer nå. Nå er vi i en veldig god posisjon til å hente bøtta hjem til Gulskogen, sier Deila og legger et kraftig trykk på «veldig»

Fleipet med Rosenborg

- Det var en sliteseier det her, men tre poeng er tre poeng. Det gir Rosenborg noe å smake på, sier Jørgen Horn til TV 2.

- Hva slags melding har dere til Rosenborg nå?

- Det blir nok som å ro danskebåten med tannpirkere nå, sier Ola Kamara med et smil til kanalen.

Deila sammenligner kampen mot Start med en cupfinale.

- Det var en nervøs og rotete førsteomgang. Vi var preget. Det blir ofte slik i slike kamper. Det var en cupfinale-følelse. Men utover i andreomgang begynner vi å likne oss selv og vinner fullt fortjent, sier Strømsgodset-sjefen.

Kovacs-hyllest

Det gikk som drammenserne håpet i Molde i går, da gullrival RBK tapte 1-0 for Ole Gunnar Solskjærs mannskap - og gjorde Godset til storfavoritter i gullkampen. Og etter seieren mot Start, er drammenserne nå tre poeng foran RBK - med to kamper igjen.

I tillegg har Godset en målforskjell som nærmest kan betegnes som umulig å ta igjen for RBK. Dermed er Godset, etter alle solemerker, seriemester med tre poeng til.

Og første «matchball» venter i Tromsø neste søndag, mens Haugesund kommer på besøk i siste serierunde om to uker.

Start-trener Mons Ivar Mjelde mener Kovacs utgjorde forskjellen.

- Vi hadde tatt poeng hvis Kovacs hadde blitt på benken. At Deila har en matchvinner av hans kaliber, kan avgjøre gullkampen, sier Mjelde til VG.

To store sjanser

Et tilnærmet utsolgt, kokende og intimt Marienlyst stadion i flomlys og lett høstregn skapte en fantastisk atmosfære for en av de viktigste fotballkampene som noen gang er spilt i Drammen by.

Og som vanlig hjemme på Marienlyst, hadde Godset det meste av banespillet fra start også mot sørlendingene. Likevel glitret ikke serielederen på samme vis som de har gjort på sitt beste tidligere i sesongen. Kanskje var de tynget av stundens alvor.

Samtidig fremstod Start langt i fra som sjanseløse.

Etter knappe kvarteret spilt kom kampens første store sjanse. Stefan Johansen slo inn med god kraft, og Ola Kamara stupte frem med pannebrasken. Drammenspublikummet reiste seg, men en Håkon Opdahl i full strekk fikk reddet ballen i tverrliggeren.

Fem minutter sener yppet gjestene seg og kom til en nokså lik sjanse som den Kamara nettopp hadde hatt. Espen Børufsen headet og Adam Larsen Kwarasey reddet mesterlig til corner.

Og Start hadde mer å by på foran neglebitende drammenserne, og kom til flere cornere og halvsjanser utover i omgangen. Godset, på sin side, fortsatte å ha ballen mest, men slet med å trenge gjennom sørlendingene.

Dermed gikk lagene til pause på 0-0, etter en underholdende og åpen førsteomgang.

Kovacs avgjorde

Ronny Deila gjorde to bytter i pausen. Inn kom blant andre Peter Kovacs, som ble matchvinner mot Aalesund forrige runde.

20 minutter ut i andreomgangen skulle nettopp han få en gigantisk mulighet til å bli helt igjen. Drammenserne kontret og ballen havnet hos Johansen, som avsluttet fra farlig posisjon. Opdal måtte deretter gi retur, og der ventet Kovacs. Men avslutningen fra fire meter ble nok en gang reddet av Start-keeperen.

Før kjempesjansen hadde Kovacs også skapt farligheter ved en corner, som sørlendingene fikk reddet på strek.

Ut i andreomgangen så Godset ut til å nærme seg litt mer «seg selv». Og kvarteret før slutt tok det av på Marienlyst.

Kovacs steg til værs under en corner fra Øyvind Storflor og headet drammenserne i føringen.

Drammenserne fortsatte å presse gjestene det siste kvarteret og i siste spilleminutt fikk Kovacs to sjanser til å score igjen, men Opdal reddet mesterlig.

Som en del av et redaksjonelt og kommersielt samarbeid med C More, følger VG Nett alle runder tett med klipp fra oppgjørene og reaksjoner i etterkant. Selve kampene kan du se direkte på csports.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder