POPULÆR: Jakten på Martin Ødegaard startet for flere år siden. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Ajax-speider: Martin Ødegaard ble invitert til oss da han var 13 år

Sergio Agüero: Bli i Norge noen år til

Danske John Steen Olsen (71) har lokket store stjerner til Nederland. Nå avslører talentspeideren at Martin Ødegaard ble invitert til Ajax allerede for to år siden.

  • Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Steen Olsen har sendt både Zlatan Ibrahimovic og Christian Eriksen til Ajax. Nå står Martin Ødegaard øverst på ønskelisten, men dansken har ikke klart å få kloa i det norske supertalentet:

– Jeg var og så på Martin Ødegaard for ca to år siden, og allerede da var det ingen tvil: Han har alt. Han er hurtig, han er teknisk god og han har fotballhjerne. I tillegg er han hardtarbeidende, så det er ingen tilfeldighet at han er landslagsspiller som 15-åring, sier ringreven til danske BT, før han avslører at Ødegaard ble invitert til Ajax da kometen bare var 13 år gammel.

– Men vi hørte aldri noe mer, og så rant det hele ut i sanden.

LES OGSÅ: Frank de Boer: – I Madrid venter de ikke på en gutt som ham

Dansken har ikke lenger noe med Ødegaard å gjøre.

– Vi har fått en speider i Norge, så det er han som er involert i denne saken. Jeg håper bare at Ødegaard-leiren tenker seg godt om, for det er ingen vil om at Ajax hadde vært en kanonklubb for ham. Det vil ikke ta lang tid før han er på førstelaget hos oss. De har lovet at de skal besøke klubben i jula, men man vet aldri hva som skjer, avslutter Steen Olsen.

Pappa Hans Erik Ødegaard har tidligere sagt til VG at han er usikker på nye klubbesøk, fordi sønnen har blitt så kjent at det trolig vil skape store medieoppslag.

RÅDGIVER: Superstjerne Sergio Agëro råder Martin Ødegaard til å bli værende i Norge i noen år til. Foto:Darren Staples,Reuters

Det er ingen hemmelighet at 15-åringen er ønsket av toppklubber i hele Europa. I et intervju med TV 2 sier Sergio Agüero at supertalentet bør bli i Godset. Manchester City-stjernen slo selv gjennom i meget ung alder, og har er tydelig overfor TV-kanalen:

– Jeg mener det er viktig at han blir i Norge og utvikler seg i laget sitt og i denne ligaen slik at han kan reise godt forberedt til en større klubb senere.

– Hvis han drar til en storklubb nå, blir det vanskelig for ham å få spilletid. Det kommer til å være andre spillere som også er gode og han må tilpasse seg mye nytt.

LES OGSÅ: Her er Carews råd til ØdegaardKommersielt samarbeid: Rabattkoder