PRESENTERT: Ronaldinho ble fredag presentert som Queretaro-spiller, noe som ga trafikktrøbbel i den meksikanske byen. Foto:Stringer/mexico,Reuters

Kalte Ronaldinho for «ape»

Den meksikanske klubben Queretaro FC vil ha en lokalpolitiker straffet etter at han kalte Ronaldinho (34) for en «ape».

  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over fem år gammel

Den rasistiske bemerkningen kom på facebook etter at klubben fredag presenterte brasilianeren som ny spiller i klubben i forbindelse med kampen mot Puebla (1-1).

Det ble en voldsom trafikk-kork i byen på grunn av Ronaldinho-lanseringen - noe ikke alle satte like stor pris på.

Carlos Manuel Trevino Nunez likte det slett ikke. Den konservative politikeren fra partiet National Action Party ga utrykk for det på facebook.

- Jeg prøver å være tolerant, men jeg hater fotball og den fordumming som sporten fører med seg. Jeg hater den enda mer, fordi folk oversvømmer gatene og står i veien. Det tok meg to timer å komme hjem, og dette var alt sammen på grunn av en ape, en brasilianer, men ikke desto mindre enn ape, skrev Nunez, ifølge nyhetsbyrået AP.

Den uheldige uttalelsen ble kjapt fjernet fra sosiale medier, men de meksikanske mediene hadde allerede snappet det opp og brakte det videre. Klubben har siden krevd at myndighetene må se nærmere på saken.

Nå 34 år gamle Ronaldinho forlot Atletico Mineiro i juni. Han er tidligere kåret som verdens beste fotballspiller både i 2004 og 2005. Han får draktnummer 49 i den meksikanske klubben.

- Jeg har aldri vunnet noe i Mexico før, og det er derfor jeg kommer. Jeg vil hjelpe klubben til å vinne noe, sa Ronaldinho da han ble presentert. Han har skrevet to års kontrakt med Queretaro, som slapp å betale overgangssum.

Flere artikler

  1. Pluss content

    Hva skjedde egentlig med Ronaldinho?

  2. Fagermo ny VIF-trener: – Jeg var sikkert femtevalget

  3. Comeback for Berre (41) – og «Danmarks Ronaldinho» til Glimt

  4. Real Madrids president: - Bare Ronaldo tjener mer enn Di María ba om

  5. Konradsen klar for Rosenborg

  6. Mjøndalen nekter for å ha kjøpt Facebook-følgere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder