NABOER: Det er ikke mange meterne som skiller Liverpools hjemmebane Anfield (nede) og Evertons hjemmebane Goodison Park. Foto:Liverpool Fc,

Krever at Everton-Liverpool flyttes

Kommunestyret i Liverpool truer med å gå rettens vei for å forhindre at byderbyet mellom Everton og Liverpool spilles på kvelden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Everton mot Liverpool. Et av de aller største byderbyene på den britiske fotballøya, og lørdag den 7. februar er det igjen duket for det intense oppgjøret. Men tidspunktet er det ikke alle som hopper i taket av glede for: Kampen er nemlig berammet til 17.30 lokal tid (18.30 norsk tid).

Det er et tidspunkt det lokale politiet ikke støtter, for med det tidspunktet regnes kampen som en høyrisikokamp, blant annet fordi det sene tidspunktet gir fansen større sjanse for å beruse seg i forkant.

– Vårt standpunkt er at denne kampen ikke bør ha avspark senere enn 13.30 (14.30 norsk tid) i en helg, heter det i en uttalelse fra politiet gjengitt av The Guardian.

– Vi er overbevist om at politiet, klubbene og kommunestyret har et ansvar for å redusere sjansen for bråk mellom fotballtilhengere, ikke bare på stadion, men også i området rundt, heter det videre.

Politiet forklarer at en sen kampstart i helgen vil gjøre deres oppgaver mye vanskeligere enn en tidlig start, og har derfor bedt om at kampen flyttes frem selv om de påpeker at de ikke har informasjon på at det er planlagt bråk i forbindelse med kampen.

Everton har videreført politiets bekymring til Premier League, og også kommunestyret i Liverpool kommer til å gjøre det de kan for å få kampen flyttet.

Ifølge The Guardian vil de ta imot råd fra advokater for å vurdere hvilke rettslige skritt de kan ta dersom kamptidspunktet opprettholdes.

Everton og Liverpool møter henholdsvis Stoke hjemme og Burnley borte den 2. juledag, og lagene ligger på henholdsvis 11.- og 10.-plass.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder