United-legende til VG: - Overraskende at han drar

TIL MOLDE: Mats Møller Dæhli blir etter alle solemerker Molde-spiller. Her er 18-åringen på G18-trening i Skien i fjor. Foto: Pål Morten Skaret, VG

Møller Dæhli presentert som Molde-spiller

(VG Nett) I forkant av kveldens cupkamp mot Mjøndalen, ble stortalentet Mats Møller Dæhli (18) presentert som ny Molde-spiller.

 • Jon Martin Henriksen
 • Lillian Holden

Artikkelen er over seks år gammel

Som VG meldte tidligere i dag, har Dæhli bestemt seg for å vende hjem fra engelsk fotball, og blir nå en del av Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Dermed takker Dæhli av i Manchester United - nordmannen har vært hos de engelske seriemesterne siden 2010.

Møller Dæhli var en viktig brikke for Uniteds U18-lag, men har fått lite spilletid for U21-mannskapet.

Etter det VG forstår har ikke Manchester United hatt lyst til å kvitte seg med Dæhli, men at spilleren selv har ønsket en overgang til Molde.

Molde møter i kveld Mjøndalen til semifinale i cupen, og før avspark på Aker stadion ble Dahli hentet inn på gresset og presentert som klubbens nyeste tilskudd.

Samtidig ble Magnus Wolff Eikrem behøring takket av - han forlater Solskjærs tropp til fordel for Heerenveen.

VG LIVE: Følg kvartfinalen i cupen mellom Molde og Mjøndalen LIVE

Mye spekulasjoner

Møller Dæhli skulle i disse dager i utgangspunktet ha møtt opp til sesongoppkjøring i England, men den foregår nå uten hans tilstedeværelse.

Midtbanemannen blir i stedet et nytt medlem i Molde med United-bakgrunn. Trenerteamet med Ole Gunnar Solskjærs, Mark Dempsey og Richard Hartis har alle tjenestegjort for Premier League-klubben.

Etzaz Hussain og Magnus Wolff Eikrem, som nå er klar for Heerenveen, har også begge vært en del av rødtrøyenes akademi og reservelag.

- Overrasket

Paddy Crerand, som vant Europacupen med United i 1968 og nå er ekspertkommentator på MUTV, Uniteds egen kanal, har følgende å si om det norske stortalentet som nå reiser hjem til Norge.

- Han er ekstremt talentfull. Han er en veldig intelligent og god midtbanespiller som har imponert meg, sier han til VG.

Men Crerans skjønner at Dæhli lokkes av Ole Gunnar Solskjær, og tror ikke 18-åringen har forsvunnet for England for godt.

- Jeg synes det er litt overraskende at han drar. Uansett er han i trygge hender med Solskjær. Ole Gunnar har gjort en kjempesignering med å sikre seg ham. Jeg tror ikke det vil ta lang tid før han er tilbake i England. Fremtiden ser veldig lys ut for ham, sier han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. Dæhli: - Tenker på min egen utvikling

 2. Møller Dæhli på vei bort fra United

 3. Dæhli og Eikrem til medisinsk test

 4. Slik hyllet stortalentet Solskjær

 5. Solskjær nektet å svare om Dæhli-overgang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder