Sier han har lært av sine feil

Jostein Flo: – Marcus er «hottest»

FORRIGE GANG: Her er Marcus Pedersen i aksjon mot Emiratene den 27. august i fjor. Siden har han ikke spilt for landslaget. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Pedersen tilbake på landslaget: – Ikke gjort så mye annerledes

Marcus Pedersen (25) er, etter ni mål på ni Tippeliga-kamper for Strømsgodset, tilbake på landslaget – drøye ett år og to måneder etter sist gang.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over fire år gammel

Det ble klart etter at Per-Mathias Høgmo tok ut den norske landslagstroppen til playoffkampene mot Ungarn.

– Jeg tok det ikke som en selvfølge. Har lagt merke til at folk vil ha meg inn, men for meg er dette en bonus. Det er veldig moro og stort, selvfølgelig, det kom jo litt fort, sier en glad Marcus Pedersen til VG.

– Jeg er glad for å få bidra. Jeg kommer jo inn i en gruppe som har gjort det bra, men har selvfølgelig veldig lyst til å spille, og da skal jeg jo score hvis jeg får sjansen.

VRAKET KING TIL VG: – Håper de kvalifiserer seg

– Har jobbet hardt

Han har vært i god form for Strømsgodset etter overgangen fra Brann i august. På ni Tippeliga-kamper har han scoret ni mål.

– Jeg har ikke gjort så mye annerledes, egentlig. Det er sånn fotballen er. Noen ganger så funker det ikke et sted, og så funker det et annet sted. Jeg har jobbet hardt, ikke stått over treninger og kommet meg i ordentlig god form, samtidig som jeg har hatt gode folk rundt meg, sier Pedersen.

KOMMENTAR: «King er ikke like viktig nå, men han burde likevel vært i troppen»

Fra før har Strømsgodset-spissen syv landskamper for Norge, deriblant fem fra start. Han har totalt spilt 370 minutter, hatt 12 avslutninger (tre på mål) og én scoring, ifølge Opta.

Men nå har han ikke spilt med flagget på brystet siden kampen mot Emiratene i august i fjor. Han forsvant sakte, men sikkert ut av radaren til landslagssjef Høgmo etter middels prestasjoner for Brann.

– Livet smiler

– De fleste så at jeg trengte et miljøskifte. Drammen er noe helt annet enn Bergen, den tryggheten har betydd veldig mye for meg. Det er den trivselen og tryggheten jeg får av å være her, som gjør at jeg har kommet meg opp igjen. Livet smiler, sier Pedersen.

Han legger til:

– Jeg vil takke alle som er rundt meg i klubben, de har hjulpet meg opp.

Han innrømmer at de noe mislykkede utlandsoppholdene i Nederland (Vitesse), Danmark (Odense) og England (Barnsley) har hjulpet ham.

– Jeg har vokst både som person og spiller. Selv om det ikke gikk helt på skinner i utlandet, så lærer du av feilene du gjør. Jeg tror rett og slett det er en konsekvens av at man blir eldre, man lærer å luke ut feil som skapte negativitet tidligere, sier Pedersen.

VRAKET: Joshua King trikser foran Marcus Pedersen under en VM-kvaliksamling i 2013. Nå er det Pedersen som står foran. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Han vil ikke uttale seg om grunnen til at han har blitt tatt med i troppen i stedet for vrakede Joshua King, som sliter med måltørke i Premier League.

– Men jeg har jo gjort det bra, så det er vel sikkert derfor.

Flo: – Marcus er «hottest»

Jostein Flo, som er sportssjef i Strømsgodset, er i svært godt humør da han tar telefonen fra VG.

– Dette var veldig bra! utroper han.

– Marcus kom inn i august som et litt usikkert kort. Han har tatt tak i karrieren, holdningene og treningen. Det er først og fremst han som har løftet seg selv. Hadde noen sagt for tre måneder siden at dette skulle skje, ville nok mange ledd. Nå er han den spissen i Norge som er i best form og har best selvtillit. Marcus er «hottest» nå.

Heller ikke Flo (53 landskamper for Norge som spiss) ønsker å kommentere vrakingen av Joshua King, men han kommer med noen generelle betraktninger.

– Inn mot slike avgjørende enkeltkamper er det ikke alltid avgjørende hvilket nivå man spiller på. Spisser er helt forskjellige med og uten selvtillit. Formtoppspillere med høy selvtillit er viktige å ha i sånne kamper, og Marcus Pedersen er den spissen i Norge med høyest selvtillit og best form akkurat nå. Jeg er helt enig i uttaket, sier Flo.

Han tror ikke Pedersen vil spille fra start, men mener han er «typen til å komme inn og avgjøre for Norge».

– Man trenger sånne spillere, sånne som kan komme inn fra benken og endre kamper.

Les også

 1. Vraket King til VG: - Håper de kvalifiserer seg

  ULLEVAAL (VG) To kamper mot Ungarn står i veien for det første sluttspillet for landslaget siden EM i 2000.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Eksperter: Velg Marcus Pedersen, Høgmo!

 2. Vraket King til VG: - Håper de kvalifiserer seg

 3. Pluss content

  Høgmo trenger ikke Pedersen denne gangen

 4. Pluss content

  Siste brikke er på plass

 5. I dag tar Høgmo ut playoff-troppen: - Tror Pedersen kommer inn

Fra andre aviser

 1. Høgmo om Pedersen: - Han har en attitude og holdning som jeg liker

  Aftenposten
 2. Høgmo: - Ikke noe enkelt valg å vrake King

  Aftenposten
 3. Høgmo vraket King - Pedersen i troppen

  Aftenposten
 4. Ekspert advarer Norge: - Nå er presset stort

  Aftenposten
 5. Høgmo vraket King - Pedersen i troppen

  Bergens Tidende
 6. Høgmo: - Ikke noe enkelt valg å vrake King

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no