REISER SAMMEN: Pappa Hans Erik og Martin Ødegaard har besøkt en rekke storklubber de siste månedene. Her fra ankomst Barcelona siste helgen før jul. Det er nå bestemt at far blir med på flyttelasset når sønnen forlater Norge. Foto:Kjetil R. Anda,VG

Flytter med Martin (16) når sønnen blir solgt

I dag samles Godset til sesongstart - Ødegaard-salg nærmer seg

I dag starter sesongen for Strømsgodset. Spørsmålet er hvor
lenge Martin Ødegaard (16) blir. En ting er sikkert: Pappa Hans Erik Ødegaard blir med på flyttelasset utenlands.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mjøndalen-trener Vegard Hansen forteller til VG at avtalen med assistent-trener Hans Erik Ødegaard er klar. Så lenge sønnen spiller for Strømsgodset, blir 40-åringen med i bruntrøyenes Tippeliga-comeback.

Fortsetter i Mjøndalen til sønnen flytter

- Vi har jo kjent hverandre i 20 år, så vi trenger ikke så mye skriftlige avtaler. Men vi er enige om at Hans Erik blir med i Mjøndalen frem til Martin reiser ut, sier Vegard Hansen.

Pappa Ødegaard bekrefter overfor VG at planen er å bidra i Mjøndalen så lenge han og sønnen bor i Norge.

- Ja, så lenge Mjøndalen vil og kan tilpasse det med jobb, sier Hans Erik Ødegaard til VG.

Den ettertraktede 16-åringen har ikke ligget på latsiden etter sesongslutt i fjor høst. De siste månedene har far og sønn Ødegaard besøkt Real Madrid, Liverpool, Bayern München, Barcelona, Manchester United og Manchester City.

Aldri før har en norsk spiller vært så ettertraktet som det unge fenomenet fra Drammen.

Starter sesongoppkjøringen med Godset i dag

I dag samles Strømsgodset-stallen for første gang i 2015. Strømsgodsets pressesjef Helge Helgesen forteller at det har vært relativt stor interesse knyttet til den begivenheten – tre måneder før Tippeligaen starter.

TIDENES YNGSTE: Mot Bulgaria i fjor høst ble den da 15 år gamle Martin Ødegaard tidenes yngste spiller i EM-kvalifiseringskamp i fotball. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

- Jeg har hatt 10-15 telefonsamtaler fra ulike medier, både norske og utenlandske. De lurer ikke på om Strømsgodset skal trene, men om Martin skal trene, sier Helgesen og humrer.

Han legger til at den første dagen dette året kun vil bli brukt til fysiske tester og samtaler, og at det ikke vil være åpent for pressen.

Vil ikke fortelle når avgjørelsen blir tatt

En ting som er åpenbart er at det nærmer seg en avgjørelse i forhold til Martin Ødegaards klubbfremtid. Etter det VG erfarer er Strømsgodset svært interessert i å få til en avtale med en av Europas storklubber fortest mulig. Det vil sørge for at drammenserne får en pen overgangssum for gutten som bare har kontrakt ut 2015.

Så er spørsmålet om Martin Ødegaard reiser allerede i januar-vinduet, eller blir leid ut til Strømsgodset frem til sommeren.

Hans Erik Ødegaard vil ikke si noe om hva han og sønnen tenker om avgjørelsen som store deler av Fotball-Norge, og nokså mange fotballinteresserte i verden for øvrig, venter på.

- Vi kjører samme policy i 2015 - kommenter ikke noe rundt dette - dessverre, skriver Hans Erik Ødegaard i en sms til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder