KLINTE TIL: Abby Wambach tok sitt første VM-gull med USA da stormakten ble mestere for første gang siden 1999 natt til mandag. Foto:Kevin C. Cox,Afp

Seierskysset som går verden rundt

Hun spilte trolig sin siste landskamp for USA, og feiret med å kysse kona foran millioner av TV-seere. I dag hylles Abby Wambach (35).

  • Kjetil R. Anda

Artikkelen er over fire år gammel

For like etter at USA hadde knust Japan i VM-finalen, løp Wambach til tribunen hvor hun omfavnet sin kone, som sto på første rad og ventet.

– Abby Wambach kysset sin kone, en pakt som nå har blitt anerkjent i hele USA. Det var en veldig fin avslutning på VM, skriver Buzzfeed-reporter Ellie Haal på sin Twitter-konto.

LES OGSÅ: Wambach - den fryktløse giganten (krever innlogging)

Milepæl for homofile

26. juni legaliserte amerikansk høyesterett homofilt ekteskap. Wambach giftet seg med sin Sarah Huffman allerede i 2013, men ekteskapet var ikke anerkjent i alle av USAs 50 stater før nå.

– Glede er ikke engang i nærheten av hvordan jeg føler meg. Jeg er stolt av landet mitt, skrev Wambach på Twitter etter at legaliseringsnyheten ble kjent for over en uke siden.

BLOGG: Disse VM-øyeblikkene husker vi best

Den amerikanske veteranen spilte de siste elleve minuttene av finalen, noe som trolig var hennes siste landskamp. Dermed ender nok eventyret på 184 landslagsmål - det meste en person har scoret for et landslag i fotball, uansett kjønn.

Tidligere har 35-åringen uttrykt hvordan lovendringen endret livet hennes.

– Selvfølgelig påvirker det mitt privatliv, men alle på laget var superglade og opprømt over det. Og så topper vi det med en seier, som tar oss til VM-semifinalen. Det kan ikke bli bedre for meg, sa Wambach til ABC.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MESTER: Abby Wambach feirer etter å ha vunnet VM-gull. Foto:Elaine Thompson,Ap

Hylles

Flere har latt seg bemerke av seierskysset fra nattens finale. Time Magazine skriver at øyeblikket vil «varme hjertet ditt», mens CNN skriver at feiringen var «uforglemmelig».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder