BYTTER PLASS? Sergio Ramos (til venstre) og David De Gea står i sentrum for en av de potensielt største overgangene denne sommeren. Real Madrid og Manchester United forhandler videre om dem. Foto:Juan Medina/Jason Cairnduff,Reuters

United-ekspert om gigantovergangen: – Fortsatt meget sannsynlig

Sergio Ramos og David De Gea kan bytte klubb i løpet av sommeren

David De Gea (24) for en slump med penger og Real Madrid-stjerne Sergio Ramos (29). Det kan bli sommerens store overgang for Manchester United.

  • Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

En av de største overgangstvistene denne sommeren ser ut til å stå mellom storklubben i Spania og den engelske giganten.

I flere uker har det gått rykter om at midtstopper Sergio Ramos ønsker seg bort fra Real Madrid og at Manchester United ønsker seg 29-åringen. Samtidig skal spanjolene ha et sterkt ønske om å hente keeper De Gea til Madrid.

Les også: Høgmos Ramos-hyllest: – En ekstrem vinnertype

Nå er de to klubbene i intense forhandlinger, ifølge Manchester Evening News-journalist Stuart Mathieson.

– Dersom De Gea går, vil United ha Ramos. Det gjør det nok lettere for klubbene å snakke med hverandre, og jeg anser det fortsatt som meget sannsynlig at overgangen går i orden, sier Mathieson til VG.

– Jeg må innrømme at jeg trodde De Gea skulle bli klar for Real før sommeren, men United sier de vil ha mer enn 33 millioner pund for keeperen. Det er en rekordsum, fortsetter han.

Kan slå Buffon

Dersom Real Madrid kjøper De Gea for den summen, som er om lag 420 millioner kroner etter dagens kurs, vil det nemlig overgå tidenes høyeste overgangssum for en keeper. Da italienske Gianluigi Buffon forlot Parma til fordel for Juventus i 2001, kostet han 32,6 millioner pund.

Les også: Buffon om sønnene: – Én liker Messi, én liker Neymar

Artikkelen fortsetter under bildet.

LEGENDE-KEEPER: David De Gea kan ende opp med å koste mer enn Gianluigi Buffon. Her trener italieneren før årets Champions League-finale i Berlin. Juventus tapte 1-3 for Barcelona der. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

De Gea har en kontrakt som går 30. juni 2016. Mathieson mener Manchester United verdsetter den 24 år gamle keeperen så høyt at klubben tror det vil være bedre å beholde ham ett år, for så å slippe ham gratis, fremfor å selge ham denne sommeren.

– De er villige til å vente fordi han kommer til å redde mange poeng og løfte laget langt kommende sesong, sier Mathieson.

Les også: «Goliat De Gea» herjet med Liverpool

THE WALL: Slik så VG-sportens forside ut 15. desember i fjor. David De Gea hadde kvelden før holdt nullen mot Liverpool på fantastisk vis. Foto:Faksimile,VG

Og for at David De Gea skal havne i Real Madrid, må trolig Sergio Ramos gå den andre veien. I en artikkel i Manchester Evening News skriver Mathieson at det i hvert fall er helt sikkert at De Gea og Ramos ikke kommer til å spille sammen i Real Madrid.

Ramos-bud: 360 millioner

Spanske og engelske aviser har tidligere skrevet at Manchester United skal ha lagt inn et bud på 28,37 millioner pund, rundt 360 millioner kroner, for Sergio Ramos. Slik overgangen står nå mener altså den engelske klubben at De Gea er mer verdt enn midtstopperen.

Les også: United og Real Madrid i drakamp om Ramos

– Om United får Ramos pluss en sum ved siden av, tror jeg klubbens supportere vil være veldig fornøyde. En ren byttehandel tror jeg imidlertid ikke er en like god deal for United, sier Mathieson.

Casillas på vei bort

En ting som kan tale for at David De Gea blir Real Madrid-spiller, og at Sergio Ramos dermed drar til Manchester, er Iker Casillas sannsynlige overgang til Porto. Den legendariske Madrid-keeperens tid i klubben skal være nær slutten, skriver spanske Marca tirsdag formiddag.

«Kapteinen er nær en overgang til Porto. Samtalene mellom partene er blitt intensivert de siste timene.»

Sommerens heteste overgangsfjes: Blir Pogba i Juventus?

Casillas vil forlate Real Madrid gratis og kunne få i underkant av 50 millioner kroner i året i Portugal.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder