MATCHVINNER: Her avgjør Gustav Mendonca Wikheim kampen for Strømsgodset mot Start på Marienlyst søndag kveld, ved å legge på til 4-2, alene med keeper Håkon Opdal. Foto: Bjørn S. Delebekk

«Supertalentet» er blitt voksen

Ingen har jobbet tøffere med Wikheim enn Ronny Deila

DRAMMEN (VG) Ingen har trodd mer, ventet lenger - og jobbet tøffere - enn Ronny Deila med Gustav Mendonca Wikheim (21). Nok en gang kan SIF-treneren ha fått betalt for tålmodigheten med et talent.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mot Start på Marienlyst søndag kveld, viste Wikheim i perioder hvorfor Deila lenge har snakket om han som «den med best ferdigheter i norsk fotball». De to scoringene var selvsagt det viktigste, men det ene raidet hans i 1. omgang, det er sånn publikum kan få se mer av fremover.

Hurtig

Og det er noe ingen i norsk fotball gjør etter han. Etter kampen mot Start sto han i intervjusonen med en radio i armene. Beviset på at han ble kåret til banens bestemann. Det kan bli mange sånne hvis Wikheim fortsetter å prestere.

- Jeg kan løpe med ballen i beina ja. Jeg er ganske rask, sier Gustav Mendonca Wikheim. Med brasilinsk mor, er det definitivt noe unorsk over SIF-helten mot Start. Men Ronny Deila, som slapp Wikheim til allerede som 18-åring i 2011, har ventet lenge på gjennombruddet. Det har tatt tid. Han kan være fenommenal på treninger og i treningskamper. Men sluttproduktet har ikke vært der. Det er blitt for langt mellom høydepunktene.

Tålmodig

Deila har likevel vært tålmodig. Som har var det med Mohamed Keita. Som han er det med Martin Rønning Ovenstad og Iver Fossum nå.

- Gustav må bli enda mer bevisst. Det må være hundre prosent hver gang. Og så må han få enda mer forståelse for lagspill, jobbe knallhardt. For talentet er det ingen som helst tvil om at er der, sier Deila.

Han har kun vært innpå 35 ganger, de fleste som innbytter, siden debuten i 2011.

5 mål

Wikheim selv innrømmer at ting har tatt tid. Men i vinter har han scoret fem mål i treningskampene, og han føler at han er blitt mer stabil nå.

- Det har lugget litt tidligere. Noe av problemet mitt har vært at når jeg først har fått sjansen så vil jeg vise alt med en gang. Så det kan bli for mye. Men mot Start fikk jeg vist noe av det jeg kan. Nå skal jeg bare fortsette å jobbe hardt, sier Gustav Mendonca Wikheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder