SCORET TO MOT GAMLEKLUBBEN: Claes Phillip Kronberg (t.v.) og Gudmundur Thórarinsson klarte ikke å stoppe Mohamed Elyounoussi i på Aker Stadion i kveld. Foto: Scanpix
SCORET TO MOT GAMLEKLUBBEN: Claes Phillip Kronberg (t.v.) og Gudmundur Thórarinsson klarte ikke å stoppe Mohamed Elyounoussi i på Aker Stadion i kveld. Foto: Scanpix

Elyounoussi-dobbel mot gamleklubben

«Moi» etter 5-1: - Jeg tar nye steg i Molde

FOTBALL

MOLDE (VG) (Molde-Sarpsborg 5-1) Hverken Fredrik Gulbrandsen (21) eller Mohamed Elyounoussi (19) har scoret for Molde før i vår, men i kveld laget de like gjerne to mål hver.

Publisert: Oppdatert: 21.04.14 21:08

16-åringen Sander Svendsen kom inn for Gulbrandsen det siste kvarteret og scoret også sitt første tippeligamål for Molde.

Elyounoussi scoret altså to ganger mot sine lagkamerater, og i respekt for Sarpsborg valgte han å ikke juble etterpå.

Seieren betyr at Molde har ni poeng på fire kamper og bare har Strømsgodset foran seg på tabellen.

VG Live: Referat fra kampen

- Sarpsborg var veldig gode i 1.omgang, og vi ble løpende mellom. Men vi fikk rettet på det i pausen. Vi våget mer og vi fikk store hull å kontre i, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til VG.

- Det var mange flotte mål. Fredrik sin andre scoring er strålende, Moi gjør to og Sander satte prikken over i-en, sier treneren fornøyd.

Elyounoussi innrømmer at det var spesielt å score mot gamleklubben:

- Men i det øyeblikk dommeren blåste i gang kampen, måtte jeg bare legge følelsene til side.

- Jeg føler at jeg tar nye steg i Molde. Jeg er utslitt etter treningene. Det sier litt om kvaliteten og intensiteten her.

Vanskelig åpning

Molde fikk uventede problemer med Sarpsborg i 1.omgang. Gjestene hadde ballen mest og tok ledelsen ved Aaron Samuel. Det var en vakker kontring der Samuel selv brøt, spilte videre Zajic, som flott spilte igjennom Joachim Thomassen. I stedet for å avslutte selv, spilte han til Samuel, som scoret i åpent mål.

Moldes utligning til 1-1 var også en flott scoring. Harmeet Singh la inn fra høyresiden og Fredrik Gulbrandsen stanget ballen i mål. Det var hans første seriemål siden september i fjor.

Mohamed Elyounoussi hadde mistet ballen til Sarpsborgs mål, men et kvarter ut i 2.omgang kom han tilbake og scoret 2-1 for Molde. Per Egil Flo nikket ned til «Moi», som dundret ballen i mål fra 17 meters hold. Elyounoussi ville ikke juble i respekt for sin gamle klubb.

Så var det Fredrik Gulbrandsens tur til å lage show. Han tok med seg Martin Thømt Jensen til dødlinjen, lurte Sarpsborg-stopperen på rompa og skjøt vakkert i mål fra skrå vinkel. Med 3-1 til hjemmelaget etter 63 minutter var kampen i realiteten avgjort. Molde produserte massevis av sjanser på slutten og stoppet ikke før på 5-1.

- Jeg er fornøyd med å score to mål, men jeg kunne ha vært enda mer involvert, sier Gulbrandsen til VG.

- Jeg vil selvfølgelig spille hver eneste kamp, men det er veldig hard kamp om plassene og jeg har slitt med en vond hamstring.

Den nye Molde-treneren, Tor Ole Skullerud, bytter ikke like mye som Ole Gunnar Solskjær gjorde. Etter fire kamper har 14 ulike spillere vært med i startoppstillingen. Han måtte klare seg uten Björn Bergmann Sigurdarson, som sliter med ryggskade. Dermed var det Fredrik Gulbrandsen og Daniel Chima Chukwu som utgjorde duoen lengst framme.

Sarpsborg-trener Brian Deane hadde vraket Franck Dja Djedje, og dermed fikk Joachim Thomassen (eks. Vålerenga) sin debut for 08.

Her kan du lese mer om