Jonevret: - Ingen som nevner oss i medaljekampen

•   Bytyqi og Bödvarsson scoret målene

•   Sandefjord fortsatt uten borteseier

STAVANGER (VG) (Viking–Sandefjord 2-0) Viking vant sin 13. seier for året. Nå øyner de medalje i Tippeligaen for første gang siden 2007.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

At de nesten blir oversett i medaljekampen irriterer trener Kjell Jonevret.

– Når det snakkes om medalje er det fortsatt ingen som snakker om Viking. Selv om vi ligger foran Vålerengen blant annet. Der sto de (Vålerengen) på Ullevaal for bare noen uker siden og snakket om hvordan de skulle ta seg opp i gullkampen, sier Kjell Jonevret.

Les også: Dette mente Jonevret om Viking i vår

Etter den komfortable seieren over Sandefjord i kveld er Viking fire poeng foran Vålerenga på fjerdeplass. Mens det er fire poeng opp til Stabæk på sølvplass. Men bæringene har en kamp mindre spilt, og møter Odd hjemme på Nadderud søndag.

– Vi har sagt at vi skal henge på de «fem store», Strømsgodset, Molde, Odd, Vålerengen og Rosenborg, og så skal vi forsøke å komme foran noen av dem, fordi det alltid er noe av dem som vil mislykkes. Der ligger vår mulighet, sier Jonevret.

Viking-spiller André Danielsen hadde assist på begge scoringene til hjemmelaget, og var naturlig nok fornøyd etter kampen.

– Vi gjør en god kamp mot en lag som er desperate etter poeng. Men vi kontrollerer. Vi burde drept kampen allerede i 1. omgang. Dette var bra etter en mindre bra kamp mot Odd i Skien i forrige runde, sier André Danielsen.

Han var med sist Viking tok seriemedalje (bronse) i 2007. Han blir trolig karrieren ut i klubben.

– Kontrakten går ut neste år. Nå er jeg 30 år, og det skal mye til for at jeg lokkes bort herfra. Men jeg har ikke stresset noe for å fornye kontrakten heller, sier André Danielsen.

Artikkelen fortsetter under bilder

LYKKE-KJELL: Kjell Jonevret jubler på sidelinjen på Viking stadion i regnværet etter scoring mot Sandefjord. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

I Sandefjord var det derimot ikke like god stemning, etter at de gikk på nok et tap.

– De er et bedre lag, vi har ikke så mye å stille opp med, kampen sett under ett, sier Sandefjord-kaptein Geir Ludvig Fevang til CMore etter kampen.
– Viking har full kontroll, vi klarer ikke å ta vare på ball, sjanser, eller hindre sjanser. Vi gir ikke opp, men spillet blir preget av at de har full kontroll, sier Fevang.

Sandefjord-trener Lars Bohinen er enig med kapteinen.

– Vi stiller med et par debutanter og avslutter med fire 19-åringer, og folk som ikke har spilt sammen før. At det bare ble 0–2 er faktisk litt flatterende for oss, sier Lars Bohinen til VG.

Les også: – Billig utvei for NFF

Lukter nedrykk

Sandefjord er sist på tabellen med sine 13 poeng. Ifølge Bohinens kalkyle så må laget hans vinne seks av de åtte resterende kampene, og helst kare til seg et par poeng til.

– Vi har Molde og Strømsgodset hvor ingen forventer at vi skal vinne. I tillegg har vi seks lag rundt oss som vi skal møte, og alle de seks må vi slå. Det er en kraftig bestilling, sier Bohinen.

Viking dominerte

Det var ingen tvil om hvor alle poengene skulle havne på Viking stadion i kveld. Men hjemmelaget slet med effektiviteten. Merkelig når Sandefjords forvar serverte den ene gavepakken etter den andre. Spesielt i 1. omgang var det ille.

To ganger i løpet av matchens første 14 minutter slurvet midtstopper Christer Hansen forferdelig. Heldigvis for ligaens bunnlag bommet Viking-spissen Suleiman Abdullahi grovt.

Først spilte han ballen for langt foran seg på vei mot Sandefjords keeperdebutant Gary Hogan. Så avsluttet han utenfor på omtrent åpent mål. Merkelig at det ikke sto 1–0 der.

VG Live:Følg kampen minutt for minutt

Abdullahi kom i nærkontakt med Hogan i en omdiskutert situasjon innenfor 16-meteren midtveis i 1. omgang. Men TV-reprisen viser at dommer Tom Harald Hagen gjorde rett da han vinket spillet videre istedenfor å dømme straffe.

Vikings ledermål var et effektivt stykke angrepsfotball som må ha gledet tidligere landslagssjef Egil Olsen. En 60 meterspasning fra Joackim Jørgensen til høyreback André Danielsen, som hadde løpt nesten helt inn i boksen til Sandefjord, ble ekspedert videre til Zymer Bytyqi. Med en smart bevegelse vippet han ballen inn ved stolperoten.

Tre trekk i løpet av noen sekunder til 1–0. Kampens klare høydepunkt.

2–0 var også signert Danielsen-assist. En herlig crossball med høyrefoten på hodet til Jon Dadi Bödvarsson. Islendingens niende ligamål. Han nærmer seg Veton Berisha som stoppet på 11 før han stakk til 2. Bundesliga og Greuther Fürth i sommer.

Med 50 spilte minutter virket matchen avgjort. Intensiteten i Vikings angrepsspill sank et par hakk. Sandefjord – som bare har klart to poeng på 11 bortekamper i år – fikk ballen mer. Men det nærmeste de kom redusering var et brukbart langskudd som Viking-keeper Iven Austbø fikk en hånd på.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder