Deila etter tam uavgjortkamp: – Lite selvtillit i begge lag

VALLE (VG) (Vålerenga – Sarpsborg 1–1) De kom fra hver sin grove smell i cupen – og både Vålerenga og Sarpsborg så fortsatt litt sjokkskadet ut og var mest opptatt av å unngå å tape.

Det greide forsåvidt begge lag siden matchen endte uavgjort, og både Vålerenga-trener Ronny Deila og Sarpsborg-kollega Geir Bakke innrømmet at det var to pregede lag som møttes i det som fremsto som skyggeboksing på Intility Arena.

– Jada, det er klart. Det gjør det. Lite selvtillit i begge lag med tanke på det offensive. Da blir det sjansefattig, oppsummerer Deila, som mislykkes i forsøk nummer seks på å slå Sarpsborg som Vålerenga-trener (0–2–4).

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– To lag som er preget etter å ha fått litt tyn for å ha røket ut av cupen. To lag med sentrale spillere ute. Det ble litt «ta og kjenne på», sier Geir Bakke.

VG Live: Vi fulgte kampen her!

Bård Finnes andre seriemål i år endte Vålerengas tapsrekke; de kom til oppgjøret med resultater stygge som julingen de fikk mot Lillestrøm, Rosenborg og 2. divisjonslaget Bærum (3–11 totalt), de sto overfor en motstander som har plaget livet av Ronny Deila i hele hans VIF-periode, og de mønstret et stopperpar som sist startet sammen i Eliteserien i 0–4-smellen for Molde for over to år siden.

Stolpeskudd

Men Chidera Ejuke hadde åpenbart lagt både de siste kampene og tunge Sarpsborg-minner bak seg og hogde til umiddelbart. Stadionuret hadde knapt startet da han bredsidet ballen i stolpen etter å ha blitt fremspilt av Aron Dønnum, og nigerianeren var både skummel og leken gjennom 1. omgang.

Likevel var det Sarpsborg som tok ledelsen, og det gjorde de med et kombinasjonsspill som selv Odds Fredrik Oldrup Jensen måtte ha anerkjent.

les også

Odd-profil kritiserer Sarpsborg: – Må være dritkjedelig å se på

Med ni spillere, deriblant hele forsvarsfireren, involvert i 11 pasningstrekk bearbeidet østfoldingene Vålerenga fra venstre til høyre, og til slutt gjennombroderte Matti Lund Nilsen til Jørgen Strand Larsen. Tenåringen – med to mål mot Odd sist – banket ballen hardt og flatt til spissmakker Lars Jørgen Salvesen.

I det 12. Sarpsborg-trekket dunket Salvesen inn 1–0 etter 18 minutter.

– Typisk oss, det! ler Geir Bakke – mest kjent for tempoball og trøkk, mens Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen håper Odd-Oldrup fikk med seg den goalen hjemme i Skien:

Utligningen kom et drøyt kvarter senere. Ejuke kombinerte med Sam Adekugbe, som slo inn. Matthias Vilhjálmssons boksspill fikk maks ut av backens innlegg; islendingens heading satte Aleksander Vasjutin skikkelig på prøve.

Måldiskusjon

Sarpsborg-keeperen var nødt til å gi retur, på den stupte Aron Dønnum frem i kamp med Vasjutin som strakk seg etter ballen, og det var ikke lett å fastslå hvorvidt keeperen hadde kontroll på kula.

Uansett endte ballen til enda en retur til Bård Finne, og etter en tid med lite tillit hos Ronny Deila for angriperen med pene ti seriemål i fjor.

– Keeperen til Sarpsborg sier det er helt greit, og dommeren sier han ikke så noe, så da deler jeg den oppfatningen, beskriver Finne – som fikk sjansen på topp med Matthias Vilhjalmsson som hengende spiss bak seg.

2. omgang ble en relativt innholdsløs affære. Venstreback Sam Adegkugbe kunne faktisk blitt matchvinner da Herolind Shala spilte ham gjennom fra dypet, men Adegkugbes lobb gikk over mål. Det var også den eneste, skikkelige målsjansen i 2. omgang.

Før kampen var Ronny Deila mest opptatt av å være bunnsolide bakover etter 11 baklengs på de tre siste og med sitt foretrukne stopperpar i Jonathan Tollås Nation og Johan Lædre Bjørdal ute med skade og suspensjon.

Men fremover var det lite som minnet om «landets beste angrepsfotball», en merkelapp de hadde inntil braknederlaget mot Lillestrøm 25. mai.

– Vi har hatt ballen mye i de siste kampene, men sluppet inn altfor enkle mål. Vi må jobbe oss inn i det. Fremover må det gå fortere, være mer distinkt og vi må ha mer selvtillit i det vi gjør, sier Ronny Deila til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder